TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Кинези направија робот кој ќе им биде другар на осамените деца

Иновативност - 18.06.2018

Робот со големина на дете кој зборува кинески и англиски јазик, подучува математика, раскажува шеги и предложува игри неодамна беше претставен во Шангај, а е замислен како негувател на децата кои немаат со кого да си играат.

Иднината е тука: Робот ќе им биде најдобар другар на кинеските деца, ќе ги подучува математика и ќе им кажува шеги...

Точка - 18.06.2018

Робот со големина на дете кој што говори кинески и англиски, подучува математика, кажува шеги и предлага игри, неодамна беше претставен во Шангај, а замислен е да биде „другарче“ на малите деца кои што немаат со кого да си играат.

Робот наместо дадилка: Кинезите тврдат дека децата го обожуваат, кажува шеги, предава математика...

Точка - 18.06.2018

Кога дете ќе го види овој робот, тој веднаш го прифаќа како пријател, велат од кинеската компанија која е креатор на iPal. iPal зборува кинески и англиски јазик, кажува шеги, а се очекува да пристигне и робот кој ќе биде наменет за постари лица.

Робот ќе им биде најдобар другар на кинеските деца, ќе ги подучува математика и ќе им кажува шеги

Студенти - 19.06.2018

Робот со големина на дете кој што говори кинески и англиски, подучува математика, кажува шеги и предлага игри, неодамна беше претставен во Шангај, а замислен е да биде „другарче“ на малите деца кои што немаат со кого да си играат.