TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

СЗО: Светот нема да се ослободи од ковид до крајот на годината

Независен - 02.03.2021

Швајцарија – Светската здравствена организација (СЗО) предупреди дека е нереално да се мисли дека светот ќе се ослободи од Ковид-19 до крајот на оваа година. Директорот на СЗО за вонредни ситуации, Мајк Рајан сепак изјави дека трагедијата во кризата ...

СЗО: нереално да се очекува пандемијата да запре до крајот на годината

Р.С.Европа - 02.03.2021

Директорот на Светската здравствена организација СЗО, Тедрос Аданом Гебрејезус изјави дека е жално што помладите и поздрави луѓе во некои богати земји се вакцинираат пред ранливите здравствени работници во земјите во развој.

СЗО: Жално е што во богатите земји се вакцинираат помладите и поздравите пред загрозените во посиромашните земји

МКД - 01.03.2021

Директорот на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Адханом Гебрејесус изјави денес дека е за жалење тоа што помлади и поздрави лица во некои побогати земји се вакцинираат пред загрозените здравствени работници во земјите во развој.

СЗО: До крајот на оваа година нема да го победиме коронавирусот

Канал5 - 01.03.2021

Светската здравствена организација денеска го оцени како нереално мислењето дека човештвото ќе се ослободи од ковид-19 до крајот на годината. Мајкл Рајан, директор на СЗО за итни операции, процени дека бројот на хоспитализации и смртни случаи сепак ...

СЗО: Коронавирусот нема да го победиме до крајот на годината

Нетпрес - 01.03.2021

Светската здравствена организација (СЗО – WHO) оцени во понеделникот дека е нереално мислењето дека човештвото ќе се ослободи од коронавирусот до крајот на годината. Мајкл Рајан, директор во СЗО за вонредни операции, оцени дека до крајот на оваа ...

СЗО: По 7 недели, повторно пораст на бројот на заболени од ковид-19

Канал5 - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација, Тедрос Аданом Гебрејезус, денеска изјави дека минатата недела се зголемил бројот на нови случаи на корона вирусот, првпат по седум недели.

СЗО: Жално е што во богатите земји помлади и поздрави луѓе се вакцинираат пред ранливите во сиромашните

Локално - 01.03.2021

Директорот на Светската здравствена организација (СЗО), Тедрос Аданом Гебрејесус, изјави денес дека е жално што помлади и поздрави луѓе во некои богати земји се вакцинирани пред ранливите здравствени работници во земјите во развој.

Гебрејесус: Зголемен бројот на новозаразени, првпат по седум недели

Независен - 01.03.2021

Швајцарија – Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум седмици.

Гебрејесус: Зголемен бројот на новозаразени, првпат по седум недели

Frontline - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум седмици.

Гебрејесус: Зголемен бројот на новозаразени, првпат по седум недели

Опсервер - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум седмици.

Гебрејесус: Зголемен бројот на новозаразени, првпат по седум недели

Либертас - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум седмици.

Гебрејсус: Зголемен бројот на новозаразени, првпат по седум недели

Кајгана - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација Тедрос Аданом Гебрејсус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум недели.

Зголемен бројот на новозаразени во светот, првпат по седум недели

Вечер Прес - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум седмици.

СЗО разочарана од порастот на случаи со корона: Скок на новозаразени за првпат во последните 7 недели

Локално - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација, Тедрос Аданом Гебрејесус, денес изјави дека минатата недела се зголемил бројот на нови случаи на коронавирус, првпат по седум недели.

СЗО: Нема реални шанси оваа година да се ослободиме од коронавирусот

Вечер Прес - 01.03.2021

Нереално е мислењето дека човештвото ќе се ослободи од ковид-19 до крајот на годината, оцени денеска Светската здравствена организација. Според Мајкл Рајан, директор на СЗО за итни операции, бројот на хоспитализации и смртни случаи сепак ќе се ...

СЗО: Нема да го победиме коронавирусот до крајот на годината

Локално - 01.03.2021

Светската здравствена организација во понеделникот го оцени како нереално мислењето дека човештвото ќе се ослободи од Ковид-19 до крајот на годината. Мајкл Рајан, директор на СЗО за итни операции, рече дека бројот на хоспитализации и смртни случаи ...

Гебрејесус: Зголемен бројот на новозаразени, првпат по седум недели

MakPress - 01.03.2021

Генералниот директор на Светската здравствена организација (СЗО) Тедрос Аданом Гебрејесус изјави денеска дека бројот на нови случаи на коронавирусот се зголемил минатата недела, првпат по седум седмици.

СЗО: До крајот на оваа година нема да го победиме коронавирусот

Press24 - 01.03.2021

Нереално е мислењето дека човештвото ќе се ослободи од Ковид-19 до крајот на годината, смета Светската здравствена организација. Директорот на СЗО за итни операции, Маркл Рајан процени дека до крајот на годината ќе се намали бројот на хоспитализации ...

СЗО: Светот нема да се ослободи од ковид до крајот на годината

Бизнис Вести - 02.03.2021

Светската здравствена организација (СЗО) предупреди дека е нереално да се мисли дека светот ќе се ослободи од Ковид-19 до крајот на оваа година. Директорот на СЗО за вонредни ситуации, Мајк Рајан сепак изјави дека трагедијата во кризата со ...