TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ковачевски: Цената на струјата треба да се менува почесто, за да нема ценовни шокови

Независен - 09.08.2020

Генералниот директор на државната компанија за производство на електрична енергија се залага за формирање енергетски солидарен фонд за да им се помогне на загрозените категории граѓани Цената на електричната енергија треба да се менува почесто за да ...

ЕСМ: Нашата струја е за 55 отсто поевтина од струјата на слободниот пазар

+инфо - 09.08.2020

АД ЕСМ напоменува и дека сите инвестиции, вклучувајќи ја изградбата и на обновливите извори на енергија, компанијата ги финасира од сопствени средства кои ги обезбедува со своето работење, како и од поволни линии од светските финансиски институции, ...

Ковачевски: Минималното зголемување на цената на струјата ќе ги осигура инвестициите

Канал5 - 08.08.2020

Генералниот директор на АД Електрани (ЕСМ), Васко Ковачевски, изјави денеска дека поскапувањето на струјата, кое според него е минимално, ќе овозможи државната компанија за производство на електрична енергија да се доближи до европските стандарди и ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Локално - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Слободен Печат - 08.08.2020

АД ЕСМ, потсети директорот, како стратешка и најголема компанија за производство на електрична енергија, треба да има свои инвестиции, посебно во обвновливи извори на енергија. Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме ...

Поскапувањето на струјата ќе осигура инвестиции во обновливи извори, вели Ковачевски

Кајгана - 08.08.2020

Скопје, 8 август 2020 (МИА) – Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

24Инфо - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

(ВИДЕО) Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Frontline - 08.08.2020

АД ЕСМ, потсети директорот, како стратешка и најголема компанија за производство на електрична енергија, треба да има свои инвестиции, посебно во обвновливи извори на енергија. Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме ...

Ковачевски го правда поскапувањето на струјата: Ќе ги осигураме инвестициите во обновливи извори

МКД - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Кадарот на СДСМ во ЕСМ убедува дека поскапувањето на струјата е за доброто на граѓаните

Република - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Поскапувањето на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

360 степени - 08.08.2020

Генералниот директор на АД ЕСМ, Васко Ковачевски, вели дека со цената што ја дале на универзалниот снабдувач се довеле на раб на опстојување и никако не може да се намали зашто во таков случај ќе има сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во ...

Ковачевски: Со цената за струјата сме на раб на опстојување

Независен - 08.08.2020

– Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

iPortal - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Вечер Прес - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Поскапувањето на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Мак. Весник - 08.08.2020

Според него, на јавната постапка на ЕВН Хоум, АД ЕСМ понудила цена од 38,80 евра за мегават час што на крајот од годината ќе донесе профит од само 547.000 евра. – Понудената цена на АД ЕСМ кон ЕВН Хоум е на ниво на рентабилност на работење на ...

Ковачевски: Ако се намали цената на струјата, ЕСМ ќе трпи огромни загуби

Фокус - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски од ЕСМ убедува дека поскапувањето на струјата е за доброто на граѓаните

Нетпрес - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Бизнис Вести - 08.08.2020

Скопје, 8 август 2020 (МИА) – Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата за инвестиции во обновливи извори

Нова ТВ - 08.08.2020

Со цената што ја дадовме на универзалниот снабдувач, се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Либертас - 08.08.2020

– Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски за цената на струјата

Тера - 08.08.2020

Генералниот директор на АД Електрани (ЕСМ), Васко Ковачевски, изјави денеска дека поскапувањето на струјата, кое според него е минимално, ќе овозможи државната компанија за производство на електрична енергија да се доближи до европските стандарди и ...

Ковачевски: Не можеме да ја намалиме цената што му ја дадовме на универзалниот снабдувач - нема да опстоиме

24 Вести - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Минималното поскапување на струјата ќе ги осигура инвестициите во обновливи извори

Граѓански збор - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

МАЛКУ МУ БИЛО: Ковачевски се жали дека и со ова поскапување на струјата се на раб на опстанок

Денешен - 08.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

Ковачевски: Цената на струјата мораше да се покачи инаку тешко дека ќе опстоиме

MakPress - 09.08.2020

Со цената што ја му ја дадовме на универзалниот снабдувач се доведовме на раб на опстојување и никако не можеме да ја намалиме зашто во таков случај ќе трпиме сериозни загуби и тоа ќе се рефлектира во наредните три, пет или повеќе години, изјави ...

ЕСМ: Купете струја на слободниот пазар, поскапа е од нашата!

Независен - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

ЕСМ: Нашата цена на струја е пониска за 55% од цената на слободниот пазар

Макфакс - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти ЕСМ. Како што се наведува, секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет ...

ЕСМ: Нашата цена на струја е пониска за 55% од цената на слободниот пазар

Вечер - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти ЕСМ. Како што се наведува, секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет ...

АД ЕСМ: Нашата цена на струјата е пониска за 55 отсто од таа на слободниот пазар

Либертас - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Опсервер - 09.08.2020

Скопје, 9 август 2020 () – Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

24Инфо - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

ЕСМ: Нашата цена на струја е пониска за 55% од цената на слободниот пазар

Точка - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти ЕСМ. Како што се наведува, секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Frontline - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

iPortal - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар, велат од АД ЕСМ

ММС - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Кајгана - 09.08.2020

Скопје, 9 август 2020 (МИА) – Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Канал5 - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

„ЕСМ“: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Локално - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

ЕСМ: Нашата цена на струја е пониска за 55% од цената на слободниот пазар

Centar - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти ЕСМ. Како што се наведува, секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет ...

ЕСМ: Нашата цена на струјата е пониска за 55 отсто од цената на слободниот пазар

Денешен - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти денеска АД Електрани на Македонија. – Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Бизнис Вести - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Бриф - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

Сител - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

ЕЛЕМ тврди дека имаат евтина струја

Република - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

ЕСМ: Нашата цена на струја е пониска за 55% од цената на слободниот пазар

Вечер Прес - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти ЕСМ. Како што се наведува, секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет ...

ЕСМ: Имаме за 55 отсто поевтина струјата од онаа на слободниот пазар

Нетпрес - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

ЕСМ: Нашата цена на струја е пониска за 55% од цената на слободниот пазар

Тера - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата, соопшти ЕСМ. Како што наведуваат од компанијата во соопштението, секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична ...

АД ЕСМ: Нашата цена на струјата е пониска за 55 отсто од таа на слободниот пазар

360 степени - 09.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

АД ЕСМ: Нашата цена е пониска за 55 отсто од цената на струјата на слободниот пазар

MakPress - 10.08.2020

Пазарот на електрична енергија е либерализиран за сите потрошувачи, вклучувајќи ги и домаќинствата. Секој потрошувач има право да се снабдува и на слободниот пазар на електрична енергија по цени кои не се предмет на одобрување од Регулаторната ...

Ковачески: Ако се намали цената на електричната енергија ЕСМ ќе трпи сериозни загуби кои ќе се рефлектираат понатака

ММС - 08.08.2020

„Со моменталната дадена цена на универзалниот снабудвач, ЕСМ е доведена до ивица на опстојување“ , изјави денеска генералниот директор на ЕСМ Васко Ковачески -Со носењето на новиот закон за енергетика и либерализацијата на пазарот од први јули ...