TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Северна Македонија? Don’t you ‘North Briton’ me!

Оff.net - 18.10.2018

Како на гротескната тема околу името гледа еден Шкот и македонски зет: Шкотска го сочува својот идентитет со задржување на своето особено културно наследство во рамките на Обединетот кралство, а Македонија својот туку така го дава.

Идниот македонски зет од Шкотска не сака да биде „Севернобританец“

Н.Македонија - 17.10.2018

Откаде сте, праша келнерот во бар во Калитеа, на што мојата македонска вереница одговори „јас сум од Америка, мојот пријател е од Холандија, а мојот партнер е од Шкотска“, забелешка која ја премочлев, откако келнерот се ракуваше со нас и замина, ...

Колумна на новинарот Алистер Стујарт: Северна Македонија? Не ме прави Севернобританец

Курир - 17.10.2018

“Од каде сте?”, нe праша љубопитниот келнер во еден од раздвижените барови во Калитеа на Халкидик. “Јас сум од Америка, мојот пријател е од Холандија, а мојот партнер е од Шкотска”, рече мојата свршеница од Македонија. Си реков: тешки глупости.