TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Универзална-прекрстена во Конгресен центар „Александар Македонски”

Локално - 13.01.2015

Со ново име и нов изглед. Вака старата добра Универзална сала ќе функционира во 2015-та година. Формата е веќе позната, ќе биде во облик на јајце, а името, наместо Јавна установа Центар за организирање приредби „Универзална сала”, се преименува во ...

Универзална сала преименувана во „Александар Македонски“

Нова ТВ - 13.01.2015

Универзалната сала во Скопје, местото во кое се одржуваат голем број манифестации и концерти, од сега натаму ќе го носи името Јавна установа Конгресен центар „Александар Македонски - Скопје“.

Универзална-прекрстена во Конгресен центар „Александар Македонски”

А1 On - 13.01.2015

Со ново име и нов изглед. Вака старата добра Универзална сала ќе дејствува во 2015-та година. Формата е веќе позната, ќе биде во облик на јајце, а името, наместо Јавна установа Центар за организирање приредби „Универзална сала”, се преименува во ...

Универзална сала со ново име – Конгресен центар ”Александар Македонски”

Кумановски м. - 13.01.2015

Јавната Установа – Центар за организирање приредби ”Универзална сала” од денес се преименува во Конгресен центар ”Александар Македонски”. На местото на сегашната Универзална сала ќе се гради нова концертна сала според проектот на архитектите Стојан ...

„Универзална сала“ се прекрсти во Конгресен центар „Александар Македонски”

Sky - 13.01.2015

Новото име на „Универзална сала“ е Конгресен центар „Александар Македонски“. Старата веб-страница веќе не постои и во тек е изработка на нова. Според информациите, преименувањето на „Универзална сала“ се случило на 8 јануари 2015 година.

Универзалната сала ќе се вика конгресен центар Александар Македонски

еМагазин - 13.01.2015

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на промена на назив од јавната установа Центар за организирање приредби „Универзална сала“ на 8 јануари, годинава извршил промена на името на оваа установа во Конгресен ...

Универзална сала ќе се вика конгресен центар Александар Македонски

Вечер Прес - 13.01.2015

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на промена на назив од јавната установа Центар за организирање приредби „Универзална сала" на 8 јануари, годинава извршил промена на името на оваа установа во Конгресен ...

Најдобрите универзитети во најзначајните светски земји

Факултети - 12.01.2015

Секогаш може да се издвои најдобриот во групата. Така е и со универзитетите. Центарот за рангирање на светските универзитети ги оцени универзитетите во светот. Помеѓу илјадниците универзитети, Центарот ги издвои најдобрите.

Универзалната сала доби ново име

Скопје инфо - 13.01.2015

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на промена на назив од јавната установа Центар за организирање приредби „Универзална сала" на 8 јануари, годинава извршил промена на името на оваа установа во Конгресен ...

Универзална ќе се прекрсти во „Александар Македонски'“

+инфо - 13.01.2015

Универзална сала ќе се преименува во Конгресен центар „Александар Македонски". Според еМагазин.мк , Централниот регистар на 8 јануари, годинава извршил промена на името на оваа установа. На сајтот на сега веќе старата Универзална сала може да се ...

Прекрстена и Универзалната сала, ќе се вика Конгресен центар Александар Македонски

Либертас - 13.01.2015

Универзална сала ќе се преименува во Конгресен центар „Александар Македонски”. Според еМагазин.мк , Централниот регистар на 8 јануари извршил промена на името на оваа установа. На сајтот на сега веќе старата Универзална сала може да се забележи дека ...

Новото име на Универзана сала е Конгресен центар „Александар Македонски“

Република - 13.01.2015

Универзална сала ќе се преименува во Конгресен центар „Александар Македонски”, пишува весникот „Вечер“. Според пишувањата, Централниот регистар на 8 јануари извршил промена на името на оваа установа.

Универзална сала – Конгресен центар „Александар Македонски”!

Порта 3 - 13.01.2015

Централниот Регистар на Република Македонија постапувајќи по пријавата за упис на промена на назив од јавната установа Центар за организирање приредби „Универзална сала” на 8 јануари, годинава извршил промена на името на оваа установа во Конгресен ...

Ова ќе биде новото име на Универзална сала...

Пулс24 - 13.01.2015

Универзална сала ќе се преименува во Конгресен центар „Александар Македонски”. Централниот регистар на 8 јануари извршил промена на името на оваа установа. На сајтот на сега веќе старата Универзална сала може да се забележи дека во тек е изработката ...