TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

За околу 1.000 игротеки ќе се обезбедат грантови

Пулс24 - 27.09.2020

Новиот сет мерки на Владата предвидел помош и за игротеките, но и за рестораните за свадби… За околу 1.000 игротеки ќе се обезбедат грантови во висина од 1.000 до 5.000 евра во зависност од остварениот промет во 2019 година, а целата вредност на ...

Владата ќе обезбеди грантови за рестораните за свадби до 10.000 евра, а за игротеките до 5.000 евра

еМагазин - 27.09.2020

Владата денеска го презентраше четвртиот пакет мерки за поддршка на економијата и ублажување на последиците од кризата предизвикана од Ковид-19. Во него, се предвидени грантови за игротеките и рестораните за свадби.

Рестораните за свадби ќе добијат грантови од 3.000 до 10.000 евра

ТВ21 - 27.09.2020

Премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција го промовираше четвртиот сет на економски мерки. Меѓу мерките се наоѓаат и грантови од 3.000 до 10.000 евра за рестораните за свадби. „Поддршка ќе добијат сите регистрирани и лиценцирани субјекти ...

Рестораните за свадби ќе добијат грантови до 10 илјади евра, игротеките до 5 илјади

Независен - 27.09.2020

Рестораните кои се регистрирaни за организирање свадбени свечености ќе добијат грантови од 3.000 до 10.000 евра, а игротеките за деца од 1.000 до 5.000 евра, како дел од пакетот мерки за поддршка на стопанството и граѓаните погодени од кризата ...

Заев: Четвртиот пакет мерки предвидува грантови и за рестораните за свадби, игротеките, како и исплата на плати за три ...

CivilMedia - 27.09.2020

„Новиот пакет има за цел да обезбеди одржливост на домашните економски дејности и на работните места, да закрепне одредени дејности, да обезбеди стабилност на социјалните транфери и да обезбеди политики кои ќе помогнат во спроведување на брз излезна ...

Грантови за туристички агенции, игротеките и рестораните за свадби

Фактор - 27.09.2020

Во четвртиот пакет антикризни мерки предвидени се и грантови. Ќе ги добијат туристичките агенции, игротеките, рестораните за свадби... Премиерот Зоран Заев рече дека 500 туристички агенции ќе добијат вкупно 1,9 милиони евра, а грантот ќе биде од ...

Заев објави: Грантови и бесплатни лиценци за најпогодените бизниси

Centar - 27.09.2020

Како дел од четвртиот пакет мерки, премиерот Зоран Заев објави дека најпогодените бизниси ќе добијат грантови и бесплатни лиценци. Грантови и бесплатни лиценци за најпогодените бизниси игротеките за деца ќе добијат грантови меѓу 1.000-5.000 евра, ...

Грантови за рестораните, игротеките и туристичките агенции

24Инфо - 27.09.2020

Во четвртиот пакет антикризни мерки предвидени се и грантови. Ќе ги добијат туристичките агенции, игротеките, рестораните за свадби… Премиерот Зоран Заев рече дека 500 туристички агенции ќе добијат вкупно 1,9 милиони евра, а грантот ќе биде од 3.000 ...

Рестораните за свадби ќе добијат грантови од 3.000 до 10.000 евра

Бриф - 27.09.2020

Премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција го промовираше четвртиот сет на економски мерки. Меѓу мерките се наоѓаат и грантови од 3.000 до 10.000 евра за рестораните за свадби. „Поддршка ќе добијат сите регистрирани и лиценцирани субјекти ...

И салите за свадби ќе се опарат од државата: Предвидени 1 милион евра

Во Центар - 27.09.2020

Премиерот Зоран Заев на денешната прес конференција го промовираше четвртиот сет на економски мерки. Меѓу мерките се наоѓаат и грантови од 3.000 до 10.000 евра за рестораните за свадби. „Поддршка ќе добијат сите регистрирани и лиценцирани субјекти ...