TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

АНАЛИЗА: Буџетски колач 2020 година – детали по кој основ и како ќе се трошат парите?

Бизнис Вести - 18.11.2019

Повеќе пари за Претседател на државата, за Министерствата за одбрана, за внатрешни работи, за надоврешни работи, за правда, за труд и социјална политика, за образвание, здравство, за економија, дури двојно повеќе пари за Министерството за финансии – ...

Економијата и квасецот

Н.Македонија - 18.11.2019

Плановите на Владата за инвестиции и за плаќање на тековните трошоци минатата недела беа презентирани пред јавноста. Во предлог-буџетот за следната 2020 година, скроен од страна на Министерството за финансии, главен акцент, според премиерот Зоран ...

Буџет за 2020-та: Милијарди евра за претурање од „шупливо во празно“

Денар - 16.11.2019

Милијарди евра од граѓаните за претурање од “шупливо во празно“, за затворање дупки и за исполнување на желби и ветувања, а грантови и заеми за “крпење“ на инфраструктурните проекти. Вака на кратко изгледа државната каса за наредната година, во која ...

АНАЛИЗА: Буџетски колач 2020 година – детали по кој основ и како ќе се трошат парите?

+инфо - 18.11.2019

Повеќе пари за Претседател на државата, за Министерствата за одбрана, за внатрешни работи, за надоврешни работи, за правда, за труд и социјална политика, за образвание, здравство, за економија, дури двојно повеќе пари за Министерството за финансии – ...

Буџетски колач 2020 година – по кој основ и како ќе се трошат парите

Нова ТВ - 18.11.2019

Повеќе пари за Претседател на државата, за Министерствата за одбрана, за внатрешни работи, за надоврешни работи, за правда, за труд и социјална политика, за образвание, здравство, за економија, дури двојно повеќе пари за Министерството за финансии – ...

АНАЛИЗА: Буџетски колач 2020 година – детали по кои основи и како ќе се трошат парите?

Либертас - 18.11.2019

Повеќе пари за Претседател на државата, за Министерствата за одбрана, за внатрешни работи, за надоврешни работи, за правда, за труд и социјална политика, за образвание, здравство, за економија, дури двојно повеќе пари за Министерството за финансии – ...

Анализа: Како ќе се дели буџетскиот колач 2020 година?

Мета - 18.11.2019

Повеќе пари за претседателот на државата, за министерствата за одбрана, за внатрешни работи, за надворешни работи, за правда, за труд и социјална политика, за образвание, за здравство, за економија, дури двојно повеќе пари за Министерството за ...