TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Лајчак: Договорено продолжување на разговорите врз основа на конкретни предлози

Слободен Печат - 18.04.2024

Специјалниот пратеник на Европската унија за дијалог меѓу Белград и Приштина, Мирослав Лајчак, соопшти дека главните преговарачи на Србија и Косово се договориле на денешната средба во Брисел преговорите да продолжат следната недела, јави дописникот ...

Без договор заврши новата рунда разговори за употребата на динарот во Косово

Р.С.Европа - 18.04.2024

Без да се постигне договор заврши новата рунда од дијалогот меѓу Белград и Приштина што се одржа во Брисел со цел изнаоѓање преодно решение по одлуката на Централната банка на Косово (ЦБК) за укинување на употребата на динарот за готовинско плаќање ...

Петковиќ: Приштина не сака решение, таа отфрли се што доаѓа од Белград

Слободен Печат - 18.04.2024

Директорот на Канцеларијата за Косово, Петар Петковиќ , денеска во Брисел, по петтата рунда разговори во рамките на дијалогот со посредство на ЕУ меѓу Белград и Приштина за динарот, изјави дека Белград направил апсолутно се за да се најде решение во ...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Бизнис Вести - 18.04.2024

– Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во ...

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

MakPress - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Курти одбива да ја формира Заедницата на српски општини: Што ќе им се на Србите повеќе права

МКД - 17.04.2024

Косовскиот премиер Аљбин Курти повторно го отфрли формирањето на Заедницата на српски општини и тоа откако Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) ја усвои препораката за прием на Косово во Советот на Европа.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Р.С.Европа - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Бриф - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Сител - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Курир - 18.04.2024

Тоа е петтата рунда од дијалогот за оваа одлука на официјална Приштина. Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја ...

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Телма - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина во Брисел за употребата на динарот во Косово

Слободен Печат - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

24Инфо - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Алсат-М - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Frontline - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Рацин - 18.04.2024

о Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Канал5 - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Во Брисел продолжува дијалогот меѓу Белград и Приштина за употребата на динарот во Косово

Денешен - 18.04.2024

Во Брисел денеска ќе продолжат разговорите во рамки на дијалогот меѓу Белград и Приштина, а се очекува повторно главна тема да биде одлуката на Централна банка на Косово да ја забрани употребата на динарот во Косово.

Курти одбива да ја формира Заедницата на српски општини: Што ќе им се на Србите повеќе права?

Република - 18.04.2024

Косовскиот премиер Аљбин Курти повторно го отфрли формирањето на Заедницата на српски општини и тоа откако Парламентарното собрание на Советот на Европа (ПССЕ) ја усвои препораката за прием на Косово во Советот на Европа.

Петковиќ: Бeлград направи се, Приштина не сака решение, нова рунда од дијалогот веќе следната недела

Рацин - 18.04.2024

Директорот на Канцеларијата за Косово, Петар Петковиќ, денеска во Брисел, по петтата рунда разговори во рамките на дијалогот со посредство на ЕУ меѓу Белград и Приштина за динарот, изјави дека Белград направил апсолутно се за да се најде решение во ...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Независен - 18.04.2024

Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во февруари ...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Сител - 18.04.2024

Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во февруари ...

Четврта рунда меѓу преговарачите на Косово и Србија заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар

Слободен Печат - 18.04.2024

Четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во февруари годинава, ...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Во Центар - 18.04.2024

– Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во ...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

Рацин - 18.04.2024

– Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во ...

Лајчак: Договорено продолжување на разговорите врз основа на конкретни предлози

Рацин - 18.04.2024

Специјалниот пратеник на Европската унија за дијалог меѓу Белград и Приштина, Мирослав Лајчак, соопшти дека главните преговарачи на Србија и Косово се договориле на денешната средба во Брисел преговорите да продолжат следната недела, јави дописникот ...

Петковиќ: Бeлград направи се, Приштина не сака решение, нова рунда од дијалогот веќе следната недела

MakPress - 18.04.2024

Директорот на Канцеларијата за Косово, Петар Петковиќ, денеска во Брисел, по петтата рунда разговори во рамките на дијалогот со посредство на ЕУ меѓу Белград и Приштина за динарот, изјави дека Белград направил апсолутно се за да се најде решение во ...

Бислими: Српската страна не нуди идеи за решавање на проблемот на употребата на динарот на Косово

MakPress - 18.04.2024

Денешната, четврта рунда меѓу главните преговарачи на Косово и Србија, Бесник Бислими и Петар Петковиќ, со посредство на Европската унија, заврши без никаков договор за прашањето за српскиот динар, чија употреба беше забранета во Косово во февруари ...

Лајчак: Договорено продолжување на разговорите врз основа на конкретни предлози

MakPress - 19.04.2024

Специјалниот пратеник на Европската унија за дијалог меѓу Белград и Приштина, Мирослав Лајчак, соопшти дека главните преговарачи на Србија и Косово се договориле на денешната средба во Брисел преговорите да продолжат следната недела, јави дописникот ...