Феноменална посна пита која морате да ја пробате! Состојки 3 поголеми компири 1 праз масло зачин сол бибер тенки готови кори Начин на подготовка: На масло пропржете праз сечкан на кругови, посолете го.
Брз, вкусен и посен оброк! Состојки: 1 главица кромид 2 чешниња лук 1 морков свеж магдонос 200 гр свежи шампињони 300 гр ориз сол бибер Начин на подготовка: На малку масло издинстајте кромид и морков па додајте шампињони.
Потребно е: 1 целер 1 помала главица кромид 1 компир 50 гр бадеми морска сол 1 л вода Подготовка: – На загреано масло пропржете го ситно сецканиот кромид. Во тоа додадете ги компирите и целерот сецкани на коцкички.
Пилешкото е секогаш добар избор за вкусен оброк! Состојки: 250 гр пилешко месо 1/2 шолја кикирики 100 гр пленка 50 гр грашок 1 зелена пиперка 2 чешниња лук 150 гр ориз 1 лажичка масло соја сос сол бибер Начин на подготовка: Згответе го оризот.
Експертите редовно предупредуваат дека кромидот никако не треба да се остава во фрижидер, но дали сте се запрашале зошто? За повеќето намирници за продолжувањето на рокот на траење е препорачливо да се чуваат во фрижидер, но тоа не важи баш за сите ...
1 кг одмрзната боранија 1 кг кругови компири 250 г панцета 3 јајца 300 мл млеко 200 г рендан кашкавал 70 г маргарин сок од ½ лимон 3-4 исечени чешниња лук 1 лажица сув зачин масло, сол и мелен црн пипер Панцетата исечете ја на парчиња и во сад ...
750 г зелка 500 г пелати (конзервирани домати) 1 излупено цвекло 1 главица кромид сок од 1 лимон 2 коцки за супа 2 гранчиња целер 1 лажица шеќер 1 лажица сув зачин 1 лажиче ким сол и мелен црн пипер Во сад изрендајте ги цвеклото и кромидот.
За сите љубители на италијанската кујна, вкусни макарони со сланина и печурки од кои прсти ќе излижете. СОСТОЈКИ: 400 гр макарони 200 гр Пекабеско сланина 300 гр шампињони 300 гр доматно пире 2 главици кромид вегета сол бибер масло НАЧИН НА ...
Пригответе го овој пилав со мисиркино месо и уживајте во богатиот вкус Исечкајте го месото. Во тавче динстајте го морковот, лукот и исечканиот кромид. Додајте оригано и зачинете. За тоа време, во вода сварете го оризот делумно.
Брокулата е единствена намирница која ви овозможува да јадете многу, а и понатаму да слабеете. Има само 30 калории во 100 грама, а на варењето во организмот брокулата троши повеќе калории отколку што примаме од неа, па така припаѓа во групата на ...
Ублажување на отоците, чистење на металите, прва помош кога храната ќе загори… ова се само неколку од невообичаените намени на кромидот. Богат со антиоксиданти, може да помогне во спречувањето на рак, дијабетес, па дури и настинка, затоа кромидот е ...
Дегустирајте ги овие здрави и превкусни сармички кои наместо месо ќе ги подготвите со просо и јачмен. Потребни намирници: 1 главица кисела зелка, ½ праз, 1 морков, маслиново масло, 100 грама просо, 200 грама јачмен, 200 грама леќа, 1 црвена пиперка, ...
За време на пости ова е ручек со ,,месо„, ама шумско месо, така се шегуваме дома. Подготовка 1. Кромидот, лукчето и пиперката ги сечкаме и ги упржуваме на масло на средна температура дедека да омекнат. 2.
Брокулата е зеленчук што котира високо на листата на здрава храна. Има силно влијание на системот за детоксикација на организмот, а за тоа е одговорна комбинацијата на три елементи што помага во активирање, неутрализација и елиминација на несаканите ...
Вкусна чорба полна со витамини. Состојки: 200 гр прокељ 1 главица кромид 2 моркови 1 корен целер 2-3 компири 1 корен пашканат 1 зелена пиперка масло сув зачин бибер мелена црвена пипер 1 шолја тестенини листови магдонос Начин на подготовка: На масло ...
Вкусна чорба со печурки и леќа. Состојки: 1 лажица масло 40 гр сланина Пекабеско 100 гр морков 1 мала лименка леќа 1 л вода 1 кесичка крем чорба од печурки 1 лажица исечкан магдонос Начин на подготовка: На загреано масло пропржете сланина исечкана ...
Вкусно и едноставно јадење! Состојки: 1 конзерва Тимко туна 1 главица кромид 2 чешниња лук 1 пиперка 1/2 конзерва грав или леблебија 1/2 конзерва пченка 6 лажици доматен сос сол бибер чили магдонос тортиљи зелена салата рендано сирење Начин на ...
Полека ни почнуваат посните слави па никогаш доволно рецепти за нешто ново со што ќе се „разбие“ монотонијата од досегашните прослави…затоа ви донесуваме рецепти за 12. посни салати во кои ќе уживате! 1.
Направете вкусна брокула со сирење. Состојки: 300 гр. брокула 4 јајца ¼ шолји сирење 1 главица кромид 1 лажица млеко сол и бибер Подготовка: Се става брокулата исечена на цветови и се става во микро,се загрева 2-3 минути и се цеди сокот кој се ...
Вкусно јадење, посен чорбаст грашок… Состојки: 500 гр грашок 1 главица кромид 2 чешниња лук 1 морков 2 компири масло зачини Начин на подготовка: На масло издинстајте кромид и морков, па додајте компири и грашок.
Зимската трпеза и празниците не одат без подварок. Рецепти за подварок има десетици, но најдобри сепак се оние наједноставните. Потребни состојки: една глава кисела зелка (од околу 2 килограми) една до две главици црвен кромид зејтин, бибер, зачини ...
Обожавате да јадете сендвичи, но поради чувствителноста на глутен или поради некоја друга причина не смеете или не сакате да јадете леб, печива или кои било други производи од житарки? Одлична вест е тоа што можете да подготвите вкусни и здрави ...
1 кг мелено месо 500 г листови спанаќ 500 г свежи шампињони 200 г лебни трошки 5 лажици брашно 250 г кашкавал 2 моркова 1 главица кромид 100 г сусам 200 г ленти сланина 1 јајце 2 лажици сув зачин масло, сол и мелен црн пипер Од меленото месо, ...
Ако имате желба да изедете вкусна кремаста, бела чорба ова е правиот рецепт за вас … Потребно е: Подготовка: – На загреано масло пропржете го ситно сецканиот кромид. Во тоа додадете ги компирите и целерот сецкани на коцкички.
Експертите редовно предупредуваат дека кромидот никако не треба да се остава во фрижидер, но дали сте се запрашале зошто? За повеќето намирници за продолжувањето на рокот на траење е препорачливо да се чуваат во фрижидер, но тоа не важи баш за сите ...
Пригответе го овој пилав со мисиркино месо и уживајте во богатиот вкус Потребни состојки: 100 грама ориз 2 поголеми парчиња мисиркино месо 1 морков 1 главица кромид 1 чешне лук масло по желба малку оригано Начин на подготовка: Исечкајте го месото.
Експертите редовно предупредуваат дека кромидот никако не треба да се остава во фрижидер, но дали сте се запрашале зошто? За повеќето намирници за продолжувањето на рокот на траење е препорачливо да се чуваат во фрижидер, но тоа не важи баш за сите ...
Експертите редовно предупредуваат дека кромидот никако не треба да се остава во фрижидер, но дали сте се запрашале зошто? За повеќето намирници за продолжувањето на рокот на траење е препорачливо да се чуваат во фрижидер, но тоа не важи баш за сите ...