TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема начин да се спречи удар од голем астероид

Кајгана - 05.05.2021

Минатата недела НАСА спроведе симулација на удар од астероид на Земјата, а резултатите не се баш охрабрувачки, пренесе Business Insider. Се покажа дека научниците не успеаја да пронајдат начин со чија помош би го спречиле ударот, а единствено ...

НАСА спроведе симулација со пад на астероид на Земјата

Телефони.мк - 05.05.2021

Доколку падне астероид на Земјата, ќе удри со моќ колку една голема нуклеарна бомба. НАСА спроведе симулација за сценарио за кое се надеваме дека никогаш нема да го доживееме. Симулиран е удар на астероид на Земјата, на кој би можеле да се одбраниме ...

НИШТО НЕ МОЖЕ ДА НЀ СПАСИ: Ако астероид удри во Земјата, НАСА нема решение

Кумановски м. - 05.05.2021

Научниците од НАСА заклучија дека ниту нуклеарна бомба не може да спречи огромен астероид да уништи дел од Земјата. Во симулацијата на вежбата, на американските и на европските научници им било кажано дека имаат рок од шест месеци да смислат план за ...

Ако голем астероид се насочи кон Земјата, катастрофата е неизбежна

Факултети - 05.05.2021

Моментално на Земјата не постои технологија која би можела да спречи удар од голем астероид, покажува симулација неодамна спроведена од страна на американската вселенска агенција НАСА. Симулацијата покажала дека катастрофата би била неизбежна, дури ...

Ништо нема да нè спаси: Анализа на НАСА за можен удар на астероидот на Земјата

Денар - 04.05.2021

Огромна карпа би погодила област која ги опфаќа Чешка, Германија, Австрија, Словенија и Хрватска Американски и европски научници тврдат дека дури и атомска бомба не би можела да запре огромен астероид доколку се наоѓа во орбитата на Земјата.

ВИДЕО: НАСА симулираше удар на астероид на Земјата, резултатите на никого не му се допаднаа

Слободен Печат - 04.05.2021

Моментално не постои технологија на Земјата која би можела да запре голем астероид кој би се удрил во нашата планета, покажа симулација која била спроведена од водечка вселенска агенција. Вежбата предводена од американската НАСА заклучи дека ...

Ниту атомска бомба не би нè спасила: Анализата на NASA за можен удар на астероид во Земјата е загрижувачка

Точка - 04.05.2021

Огромна карпа би го погодила подрачјето кое што го опфаќаат Чешка, Германија, Австрија, Словенија и Хрватска. Американските и европските научници тврдат дека ниту атомска бомба не би можела да го запре огромниот астероид, доколку би се нашол на ...

„Ништо нема да нè спаси“: Анализата на НАСА за можното влијание на астероидот на Земјата

Курир - 04.05.2021

Американски и европски научници тврдат дека дури и атомска бомба не можела да запре огромен астероид доколку се наоѓа во орбитата на Земјата. Во симулираната вежба учествуваа и експерти на НАСА, а целта беше да се запре катастрофата што ќе го снајде ...

Симулација на НАСА: Не постои начин да се спречи удар на голем астероид

Локално - 04.05.2021

Голема симулација извршена од НАСА покажува дека човештвото во моментов не е во состојба да се заштити од удар на голем астероид и дека единственото решение е да се евакуира населението од местото каде што ќе се случи ударот.