TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хрватска по изборите влегува во политичка криза

Рацин - 23.04.2024

Следните денови, а можеби и месеци, се време кога на хрватската политичка сцена сѐ е можно. Дури и незамисливи комбинации на лево и десно, бидејќи никој ништо нема да исклучи во овој момент.

Преговори за идната хрватска влада: Татковинското движење има четири услови

Независен - 23.04.2024

Кој и како ќе ја формира новата хрватска влада е прашање за кое се зборува уште од објавувањето на првите резултати на 17 април. Засега нема договор, но најблиску е ХДЗ која на изборите освои 61 мандат и потребни се уште 15 за да има парламентарно ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Бизнис Вести - 23.04.2024

– Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Хрватска: Пленковиќ тврди дека ќе состави парламентарно мнозинство за формирање нова влада

МКД - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ изјави синоќа дека се во тек прелиминарни разговори со десничарското Татковинско движење за формирање парламентарно мнозинство и порача дека тој ќе состави ...

Пленковиќ потврди: Ќе ја предводам листата на ХДЗ за изборите за Европскиот парламент

Канал5 - 22.04.2024

Претседателот на ХДЗ, Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе ја предводи партиската листа на изборите за Европскиот парламент, што се закажани за 9 јуни во Хрватска. Пленковиќ ова им го кажа на новинарите при доаѓањето на седницата на ...

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Бизнис Вести - 22.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Курир - 22.04.2024

Пленковиќ ги демантираше тврдењата на опозицијата дека тоа е „бегство во Брисел““ и додаде дека ХДЗ е победничката листа на оние кои навистина работат за Хрватска да биде посила во Европа.

Премиерот Пленковиќ ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Слободен Печат - 22.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Press24 - 22.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Либертас - 22.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Рацин - 22.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

Република - 22.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

ХРВАТСКИОТ ПРЕМИЕР СЕ СЕЛИ ВО БРИСЕЛ Пленковиќ потврди дека ќе се кандидира на изборите за Европскиот парламент

+инфо - 22.04.2024

Лидерот на ХДЗ, Андреј Пленковиќ ги демантираше тврдењата на хрватската опозиција дека тоа е „бегство во Брисел“. Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител ...

Пленковиќ потврди дека ќе биде носител на листата на ХДЗ на изборите за Европскиот парламент

MakPress - 23.04.2024

Премиерот на Хрватска и лидер на владејачката Хрватска демократска заедница (ХДЗ) Андреј Пленковиќ денеска потврди дека ќе биде носител на листата на неговата партија на изборите за Европскиот парламент.

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Слободен Печат - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Нова ТВ - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Либертас - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

ХДЗ веќе преговара со „Татковинско движење“ за формирање на новата хрватска влада

Телма - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

24Инфо - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Бриф - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Сител - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Рацин - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата за мнозинство во хрватскиот парламент

Алсат-М - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Република - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

Денешен - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата мнозинство во хрватскиот парламент

MakPress - 23.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...

Пленковиќ преговара со десницата за мнозинство во хрватскиот парламент

Zoom - 24.04.2024

Техничкиот премиер и претседател на Хрватската демократска заедница (ХДЗ), Андреј Пленковиќ синоќа изјави дека во тек се прелиминарни разговори со десничарското „Татковинско движење“ за формирање парламентарно мнозинство и рече дека тој ќе формира ...