TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Финансиска помош: 17 милиони денари, за 586 клуба кои работат со младите

Gol.mk - 29.05.2020

Агенцијата за Млади и Спорт (АМС) објави сооопштение во кое истакна дека клубовите од Македонија кои работат со младински категории ќе добијат финансиска помош за месеците април и мај. Вкупно 17 милиони денари се распределени на 586 спортски клубови ...

62 ракометни клуба добија финансиска помош од АМС – по 14.500 денари за април и за мај! (ФОТО)

24 Ракомет - 29.05.2020

Агенцијата за млади и спорт ја реализира втората мерка од најавениот пакет мерки за систематска поддршка на спортот, а се однесува на спортските клубови кои работат со младински категории.