TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Во Грција пронајдени остатоци од брод од пред нашата ера

Канал5 - 11.12.2019

Пронајдени се остатоци од брод во Грција. Римски број кој потекнува од времето на Исус Христос, што е откриено според садовите за складирање храна. Истражувачите навеле дека бродот бил со должина од 34 метри и ширина од 13 метри.

Неверојатно откритие на Медитеранот: Пронајдени остатоци од брод од времето на Исус Христос

Точка - 11.12.2019

Бродот е пронајден на крајбрежјето на Грција со садови кои биле користени за складирање храна и вино. Амфорите служеле и за маслинки и житарки. Остатоците од римскиот брод се уште од времето на Исус Христос пронајдени на крајбрежјето на Грција, а сè ...

Неверојатно откритие на Медитеранот: Пронајдени остатоци од брод од времето на Исус Христос

Скопје24 - 11.12.2019

Бродот е пронајден на крајбрежјето на Грција со садови кои биле користени за складирање храна и вино. Амфорите служеле и за маслинки и житарки. Остатоците од римскиот брод се уште од времето на Исус Христос пронајдени на крајбрежјето на Грција, а сè ...

Неверојатно откритие на Медитеранот: Пронајдени остатоци од брод од времето на Исус Христос

USB - 12.12.2019

Бродот е пронајден на крајбрежјето на Грција со садови кои биле користени за складирање храна и вино. Остатоците од римскиот брод се уште од времето на Исус Христос пронајдени на крајбрежјето на Грција, а сè било откриено благодарение на садовите ...