TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

(Видео) Истражување: Направени детални слики од срце на бебе во матка

Макфакс - 23.03.2019

Научници успеале да направат досега невидени фотографии од срцето на бебето додека тоа се уште е во матката. Бремени жени биле скенирани во МРИ машина, а моќни компјутери направиле 3Д модели од малите срциња во неродените бебиња.

Истражување: Направени детални слики од срце на бебе во матка (ВИДЕО)

USB - 23.03.2019

Научници успеале да направат досега невидени фотографии од срцето на бебето додека тоа се уште е во матката. Бремени жени биле скенирани во МРИ машина, а моќни компјутери направиле 3Д модели од малите срциња во неродените бебиња.

Направени детаљни слики на срце на бебе во матка (ВИДЕО)

+инфо - 23.03.2019

Со оваа метода ќе може да се контролираат и навремено да се преземат одредени чекори во спречување на срцевите заболувања кај бебињата. Научници користејќи современа технологија успеаја да направат фотографии од срце на бебе додека тоа сѐ уште е во ...

Направени детаљни слики на срце на бебе во матка (ВИДЕО)

Студенти - 24.03.2019

Научници користејќи современа технологија успеаја да направат фотографии од срце на бебе додека тоа сѐ уште е во матката. Бремените жени биле скенирани во МНР-машина и моќните компјутери изградија 3D модели од срце на неродени бебиња.