TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Македонските затвори пренатрупани и без доволно пари

Р.С.Европа - 22.07.2019

Казнено-поправните домови немаат доволно париимаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Независен - 22.07.2019

Фото: Б. Грданоски Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар - одајата „Б1“ каде што е снимен култниот филм „Тетовирање“ не е ...

Сител - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Слободен Печат - 22.07.2019

Ова се дел од заклучоците на работната група на собраниската Постојана комисија за заштита на слободите и правата на граѓанинот. Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

А1 On - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Локално - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

24Инфо - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Press24 - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Пратеници со денови биле во шок од затворите, Рахиќ им порача „тек да ја видите Шутка“

+инфо - 22.07.2019

Директорот на затворот „Скопје“ Есад Рахиќ на пратениците кои говореа дека не можат неколку денови да се соземат од шокот кој го доживеале при посетата на затворите, им порача да дојдат да ги посетата „Ц“ и „Б“ блоковите во „Шутка“ и дека тој шок, ...

Затворите во државава без пари и професионален кадар

Опсервер - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Рахиќ: Затворите во Македонија се во иста состојба како и кога се снимаше „Тетовирање“

MakPress - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...

Затворите во државава се пренатрупани, без пари и професионален кадар, недостасува храна…

Либертас - 22.07.2019

Казнено-поправните домови имаат недостиг од финансии за соодветно управување, недоволен број на вработени, пренатрупаност, слаба ресоцијализација, недостиг на здравствени услуги, незадоволителен квалитет и количина на храна, слаб контакт на ...