TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

Слободен Печат - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Не се подготвуваме за кревање на ветото за Северна Македонија во Европската Унија

360 степени - 22.05.2022

Бугарската влада не се подготвува да го укине ветото за Северна Македонија во Европската Унија. Ова за БНТ го изјави претседателот на Народното собрание, Никола Минчев, кој е од партијата на премиерот Кирил Петков.

Претседателот на бугарското Собрание: Владата нема да го укине ветото за С. Македонија

Локално - 22.05.2022

Советот на министри (Владата) не се подготвува да го укине ветото за членство на Северна Македонија во Европската Унија. Дефинитивно нема самостојна одлука за укинување на ветото, изјавил денеска претседателот на бугарското Народно собрание Никола ...

Минчев: Не се подготвуваме за кревање на ветото за членство на Северна Македонија во Европската Унија

Либертас - 22.05.2022

Бугарската влада не се подготвува да го укине ветото за членство на Северна Македонија во Европската Унија. Ова го изјави претседателот на Народното собрание, Никола Минчев, за БНТ. „Ова е тема која многу погодно може да се искористи за политички ...

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

Опсервер - 22.05.2022

– Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Претседателот на бугарското собрание потврди дека ќе има ново вето за Македонија

PressingTV - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

БУГАРИЈА НЕ СЕ СПРЕМА ДА ГО КРЕНЕ ВЕТОТО Немаме реална причина да отстапиме од националниот интерес

+инфо - 22.05.2022

Реална причина да се тврди дека ние ќе отстапиме од националниот интерес на Бугарија, нема, рече претседателот на бугарското Собрание, Никола Минчев, велејќи дека темата за кревање на ветото се експлоатира за политички цели.

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Македонија

Канал5 - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Не се подготвуваме за кревање на ветото за Македонија, вели спикерот на бугарскиот парламент Минчев

Нова ТВ - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија, Никола Минчев, во интервју за БНР, изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во Европската Унија (ЕУ) , јави дописникот на МИА од Софија.

Претседателот на бугарскиот парламент потврди дека нема кревање на ветото за Македонија

Република - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

24 Вести - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ. Според Минчев, категорично немало да има едногласно кревање на ветото ...

Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија, вели Минчев

Lider - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Македонија

Н.Македонија - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Македонија во ЕУ, јавува МИА. Според Минчев, категорично немало да има едногласно кревање на ...

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

Zoom - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

МИНЧЕВ: Уште едно бугарско „не во ЕУ“ за Македонија, Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна во ...

Денешен - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на С. Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Бугарската влада не се подготвува да го крене ветото за Македонија, вели Минчев

МКД - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

ТВ21 - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ. Според Минчев, категорично немало да има едногласно кревање на ветото ...

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

4NEWS - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ. Според Минчев, категорично немало да има едногласно кревање на ветото ...

Минчев: Бугарија не се спрема да го крене ветото за Македонија

Фокус - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ. Според Минчев, категорично немало да има едногласно кревање на ветото ...

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

Фактор - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

Вечер Прес - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија, Никола Минчев, во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Бугарија немала реална причина да го крене ветото

Нетпрес - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Македонија, вели претседателот на бугарското Собрание

еМагазин - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија, во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев за БНР: Бугарија нема да го крене ветото за Македонија

Курир - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Бугарија не се подготвува да го крене ветото за Северна Македонија

Во Центар - 22.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.

Минчев: Не е точно дека Бугарија се подготвува да го крене ветото за Македонија

MakPress - 23.05.2022

Претседателот на Народното собрание на Бугарија Никола Минчев во интервју за БНР изјави дека Владата не се подготвува да го крене ветото за членството на Северна Македонија во ЕУ, јави дописникот на МИА од Софија.