TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ноќва крај Земјата ќе прозуи „потенцијално опасен астероид“ сосе мала месечина (ФОТО)

МКД - 25.05.2019

Во текот на викендов се очекува покрај Земјата да помине 1,6-километарски „потенцијално опасен“ астероиден систем, но шансите да им предизвика вистински проблеми на Земјаните се прилично слаби.

Огромен астероид утре ќе прелета близу Земјата

Магазин - 25.05.2019

Во недела покрај Земјата ќе прелета астероид, соопштува НАСА. Станува збор за бинарен астероид , кој орбитира еден околу другиот. 1999 KW4 ќе прелета покрај Земјата во недела на 26. мај околу 1 часот наутро со неверојатна брзина од 67 000 км/час.

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата - научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Press24 - 25.05.2019

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков.

Астероид со сопствена месечина ќе прелета покрај Земјата

Факултети - 25.05.2019

Планетата Земја овој викенд ќе има не еден, туку двајца посетители од вселената. Астрономите очекуваат астероидот именуван како 1999 KW4 денеска да помине покрај нашата планета и кога ќе се случи тоа, тој со себе ќе ја донесе и својата месечина.

Огромен астероид денеска ќе пролета близу Земјата

Кумановски м. - 25.05.2019

Поголемиот дел од вселенските камења кои пролетуваат близу Земјата се осамени патници на својата рута околу Сонцето, меѓутоа астероидот, кој ќе пролета покрај нашата планета денеска е сосема поинаков. Имено, астероидот наречен „1999 KW4“ е „двоен“.

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина(ВИДЕО)

Канал5 - 24.05.2019

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар ...

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата – научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Centar - 25.05.2019

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков.

Припремете се: Огромен астероид денеска ќе прeлета покрај Земјата, овој е поинаков од останатите

Точка - 25.05.2019

Повеќето вселенски камења кои прелетуваат близу Земјата се осамени патници на својата рута околу Сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска, на 25-ти мај, е сосема поинаков. Имено, астероидот наречен “1999 KW4” е “двоен”.

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина(ВИДЕО)

PressingTV - 24.05.2019

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар ...

Астероид денеска ќе помине покрај Земјата – научниците информираат дали тоа ќе влијае врз планетата

Скопје24 - 25.05.2019

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков.

Огромен астероид денеска ќе помине покрај Земјата

Локално - 25.05.2019

Повеќето камења од универзумот кои прелетуваа во близина на Земјата се осамени патници на својата рута околу сонцето, меѓутоа астероидот кој ќе помине покрај нашата планета денеска е сосема поинаков.

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина (ВИДЕО)

USB - 25.05.2019

Научниците на NASA објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар ...

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина

Сител - 25.05.2019

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар ...

Во недела покрај Земјата ќе прелета огромен астероид со својата месечина (ВИДЕО)

Студенти - 25.05.2019

Научниците на НАСА објавија дека во недела блиску до Земјата ќе прелета голем двоен астероид. Астероидот е наречен 1999 KW4 и е составен од едно тело со дијаметар од 1,5 километри и има своја сопствена месечина , односно помал астероид со дијаметар ...