TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Мерцедес-Бенц Цитаро ЦНГ :: Екологијата на дело

Авто Магазин - 28.03.2018

Од наредната недела корисниците на градскиот превоз во Скопје на линијата број 5 ќе се возат со автобус кој далеку помалку ќе ја загадува човековата околина, производ на Мерцедес. Станува збор за Цитаро ЦНГ кој два месеца ќе биде пробно на ...

Автобус на гас од понеделник пробно ќе вози на линијата 5 во Скопје

Сакам да кажам - 28.03.2018

Од понеделник на линијата 5 пробно ќе вози автобус на гас. Автобусот мерцедес ќе вози низ Скопје два месеци и е со капацитет за 92 патници. Градоначалникот Петре Шилегов кажа дека со воведување на овој автобус, како и оној на струја во градскиот ...

ЈСП до крајот на годината ќе добие 20-30 нови автобуси

Сител - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

Скопје доби „мерцедес“ екоавтобус

Макфакс - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

Eколошки автобус од Мерцедес влегува во градскиот сообраќај во Скопје

Иновативност - 29.03.2018

Од наредната недела корисниците на градскиот превоз во Скопје, на линијата број 5, ќе се возат со енергетски ефикасен автобус на гас, кој е направен специјално за градски превоз. Станува збор за Мерцедес Цитаро ЦНГ кој два месеца ќе биде пробно на ...

Автобус на гас од понеделник пробно ќе вози на линијата 5 во Скопје

24Инфо - 28.03.2018

Автобус на гас од понеделник пробно ќе вози на линијата 5 во Скопје Од понеделник на линијата 5 пробно ќе вози автобус на гас. Автобусот мерцедес ќе вози низ Скопје два месеци и е со капацитет за 92 патници.

ЈСП до крајот на годината ќе добие 20-30 нови автобуси

А1 On - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

На линијата „5“ ќе вози мерцедесов автобус на гас

Независен - 28.03.2018

Од понеделник на линијата „5“ ќе почне да вози автобус на гас, произведен од германски МАН. Автобусот од Ново Лисиче до Ѓорче Петров ќе сообраќа два месеца и тоа практично ќе биде пробен период за да градските власти ги увидат ефектите од користење ...

Од понеделник на линијата 5 на ЈСП ќе сообраќа нов еколошки автобус

Порта 3 - 29.03.2018

Од понеделник на линијата 5 пробно ќе вози нов високоефикасен автобус на гас. Автобусот од брендот „Мерцедес“ ќе вози низ Скопје два месеци и има капацитет за 92 патници. Градоначалникот Петре Шилегов кажа дека со пробното воведување на овој вид ...

ЈСП ќе добие 20-30 нови автобуси - Шилегов ќе го решавал деценискиот проблем

Press24 - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

Од понеделник во Скопје ќе вози „еко-петка“

Република - 28.03.2018

Од понеделник на линијата „5“ ќе почне да вози автобус на гас, произведен од германски МАН. Автобусот од Ново Лисиче до Ѓорче Петров ќе сообраќа два месеца и тоа практично ќе биде пробен период за да градските власти ги увидат ефектите од користење ...

Скопје доби автобус на гас во градскиот превоз, кој нема да загадува

Скопје инфо - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на Мак Аутостар потпишаа договор за пробно користење на автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

ЈСП до крајот на годината ќе добие 20-30 нови автобуси

Стандард - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

Од понеделник во Скопје ќе вози „еко-петка“

Сител - 29.03.2018

Од понеделник на линијата „5“ ќе почне да вози автобус на гас, произведен од германски МАН. Автобусот од Ново Лисиче до Ѓорче Петров ќе сообраќа два месеца и тоа практично ќе биде пробен период за да градските власти ги увидат ефектите од користење ...

Скопје доби Мерцедес еко автобус

Фактор - 28.03.2018

Градоначалникот Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на Мак Аутостар денеска потпишаа договор за пробно користење на автобус Мерцедес на гас во градскиот превоз.

ЈСП до крајот на годината ќе добие 20-30 нови автобуси

Алсат-М - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

Скопје доби „мерцедес“ екоавтобус

Точка - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

ЈСП до крајот на годината ќе добие 20-30 нови автобуси

Локално - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

Скопје  доби Мерцедес еко автобус

Бизнис Вести - 28.03.2018

Градоначалникот Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на Мак Аутостар денеска потпишаа договор за пробно користење на автобус Мерцедес на гас во градскиот превоз.

Град Скопје најавува обновување на возниот парк на ЈСП - се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси

Скопје инфо - 28.03.2018

Град Скопје најавува перманентно и континуирано обновување на возниот парк на јавното сообраќајно претпријатие. Се планира набавка на 20 до 30 нови автобуси што може да се реализира во втората половина од годината.

Шилегов го сефтоса новиот Мерцедес

Репортер - 28.03.2018

Градоначалникот на Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на Мак Аутостар денеска потпишаа договор за пробно користење на автобус Мерцедес на гас во градскиот превоз.

Град Скопје доби на користење екоавтобус

Денар - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

Шилегов го сефтоста новиот автобус на гас

USB - 29.03.2018

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на Мак Аутостар потпишаа договор за пробно користење на автобус на гас, Мерцедес во градскиот превоз.

Скопје доби „мерцедес“ екоавтобус

Слободен Печат - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

Скопје доби „мерцедес“ екоавтобус

Скопје24 - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

Еко автобус пробно ќе вози на „петка“ во Скопје

+инфо - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

Скопје доби „мерцедес“ екоавтобус

Sky - 28.03.2018

Градоначалникот Петре Шилегов и Михаило Зографски, директор за продажба на комерцијални возила на „Мак аутостар“ потпишаа договор за пробно користење автобус „мерцедес“ на гас во градскиот превоз.

Низ Скопје два месеци ќе сообраќа еко-бус на Mercedes

Авто Плус - 29.03.2018

Во продажниот салон на Мак Аутостар, импортерот на Mercedes, градоначалникот на Град Скопје, Петре Шилегов и директорoт за продажба на комерцијални возила Михаило Зогравски, потпишаа договор за пробно користење на автобус на гас во градскиот превоз ...

Скопје доби еко автобус од Mercedes-Benz

Додај Гас - 29.03.2018

Потпишувањето беше во просториите на изложбено-продажниот салон на Мак Аутостар каде што присуствуваа и директорот на ЈСП „Скопје“, Кристијан Чушков и претставникот на Mercedes од Германија, Дарко Цвијановиќ.