TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

„Мајкрософт“ ќе ги замени новинарите со роботи

Н.Македонија - 02.06.2020

Компанијата „Мајкрософт“ одлучила десетици новинари што работат на интернет-страницата МСН да замени со роботи, односно со автоматски систем за избор на вести и извештаи, објавија медиумите во САД и во Велика Британија.

Мајкрософт замени десетици новинари со вештачка интелигенција

Радио МОФ - 02.06.2020

Мајкрософт отпушта скоро стотина новинари и уредници во нивните сервиси „МСН“ и „Мајкрософт Њуз“ како дел од поголем проект вештачката интелигенција да го преземе управувањето и изборот на вестите и содржините на овие платформи.

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

Иновативност - 01.06.2020

Microsoft ќе ги замени со вештачка интелигенција десетиците новинари коишто работат на веб страницата на компанијата и автоматиризаните системи ќе одлучуваат кои написи ќе бидат објавени. За изборот на написите од разни медиуми и на фотографиите, ...

Microsoft ги заменува новинарите кои работат во MSN и Microsoft News со вештачка интелигенција

Smartportal - 01.06.2020

Содржината која се прикажува на сервисите од Microsoft веќе нема да биде избирана од страна на луѓе, а тоа ќе почне да го прави вештачката интелигенција Иако мора да постои одреден степен на автоматизација при прикажувањето на статиите кај ...

Мајкрософт новинарите ги заменува со машини

Кумановски м. - 01.06.2020

„Мајкрософт“ ќе замени десетици новинари кои работат на веб-страницата на „Мајкрософт“ со вештачка интелигенција и автоматизираните уреди ќе одлучат кои статии ќе бидат објавени, пишува ББС.

Microsoft ќе ги замени новинарите со вештачка интелигенција

Телефони.мк - 01.06.2020

Microsoft ќе замени десетици новинари со вештачка интелигенција, кои работат на веб страницата на Microsoft. Со тоа компанијата ќе го автоматизира системот кој сам ќе одлучува кои текстови ќе бидат објавени.

Веб-страницата на „Мајкрософт“ ги заменува новинарите со вештачка интелигенција

Факултети - 01.06.2020

Десетици новинари што работат на веб-страницата на „Мајкрософт“ ќе бидат заменети со вештачка интелигенција и автоматизиран систем ќе одлучува кои статии ќе бидат објавени. На вработените што ги одржувале страниците за вести на Ем-ес-ен на ...

Гигантот оди чекор понапред – ги менува новинарите со вештачка интелигенција

Точка - 01.06.2020

Над 10-на професионалци кои што работат на веб-страници за компаниите, ќе останат без работа. Моментално, за изборот на статиите и фотографиите на медиумите, како и за креирање на страницата MSN, задолжени се новинарите, но наскоро тоа би можело да ...