TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Наградени ученици од битолското музичко училиште во Белград

Тера - 20.03.2023

Од 14. до 20. ти март во Белград, Р.Србија се одржа 20-тиот меѓународен натпревар “Даворин Јенко”. Натпреварувачите беа поделени во различни категории во зависност од нивната возраст. На овој натпревар во дисциплината Клавир Соло учество зедоа и ...

Голем успех на охридските млади пијанистки во Белград

OhridNews - 19.03.2023

На престижното натпреварување во музичкото училиште Даворин Јенко, во Белград, Република Србија, учествуваа и две претставнички од ООМУ „Методи Патче“, во класата на Проф. Ана Ѓорѓиоска. Во дисциплината соло пијано, кое се одвиваше во периодот од 15 ...

Млади битолски музичари наградени во Белград

Слободен Печат - 20.03.2023

Од 14 до 20 март во Белград се одржа 20-от меѓународен музички натпревар „Даворин Јенко”. Натпреварувачите беа поделени во различни категории во зависност од нивната возраст. На овој натпревар во дисциплината Клавир Соло учествуваа и ученици од ...