TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Олимпијада: Дисквалификувани 20 атлетичари поради пропусти во допинг тестовите

Локално - 29.07.2021

На дваесет атлетичари, меѓу кои и десет од Нигерија, им беше забрането да учествуваат на Олимписките игри во Токио, бидејќи не ги исполниле стандардите за контрола на допингот надвор од натпреварувањата, соопшти Атлетската единица за интегритет ...

Дури 20 атлетичари добија забрана за настап во Токио

Слободен Печат - 30.07.2021

Дури 20 атлетичари, од кои десет се од Нигерија добија забрана за настап на Олимписките игри во Токио бидејќи не ги задоволија стандардите на антидопинг контрола надвор на натпреварувања, објави единицата за интегритет на атлетиката (АИУ).

Вкупно 18 атлетичари добија забрана да трчаат на ЛОИ – десетмина се Нигеријци!

Sport 1 - 29.07.2021

Вкупно 18 атлетичари од кои дури десетмина од Нигерија добија забрана да трчаат на Летните Олимписки Игри во Токио кои скоро една недела се одржуваат во јапонската престолнина, откако атлетскиот отсек за интегритет не им дал дозвола, како поради ...

18 атлетичари добија забрани за настап на ОИ, дури 10 се од Нигерија

SportMedia - 29.07.2021

Шансите за Нигерија да освои медал на Олимписките игри во Токио се намалија откако дури 10 атлетичари/атлетичарки добија забрана за настап. Вкупно 18 атлетичари добија забрани за настап на ОИ.