TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДЕНЕСКА Е СВ. ЈОВАН КРСТИТЕЛ: Зазема особено место и заради начинот на доаѓањето во светот и заради улогата Крстител на ...

Денешен - 20.01.2022

Денеска е 7 јануари според стариот стил и се слави Собор на св. Јован Крстител. Со оглед на тоа што главната улога на свети Јован се оствари на денот на Богојавление, древната Црква одреди денот по Богојавление му го посвети на неговиот спомен.

УТРЕ ИСТО ТАКА Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК – секој верник треба да биде свесен за една работа на тој ден, за многу години Св. Јован

Курир - 19.01.2022

Денот на Свети Јован Крстител е една од најголемите слави кај нас. Православната црква и нејзините верници го прославуваат 20 јануари како ден на еден од најголемите и најзначајни светци – Свети Јован Крстител.

Утре е голем празник, а секој верник треба да биде свесен за една работа, за многу години Св. Јован

Нетпрес - 19.01.2022

Денот на Свети Јован Крстител е една од најголемите слави кај нас. Православната црква и нејзините верници го прославуваат 20 јануари како ден на еден од најголемите и најзначајни светци – Свети Јован Крстител.

УТРЕ ИСТО ТАКА Е ГОЛЕМ ПРАЗНИК – секој верник треба да биде свесен за една работа на тој ден, за многу години Св. Јован

Zoom - 19.01.2022

Денот на Свети Јован Крстител е една од најголемите слави кај нас. Православната црква и нејзините верници го прославуваат 20 јануари како ден на еден од најголемите и најзначајни светци – Свети Јован Крстител.