TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Антиваксери: Вакцинацијата е најголемата научна измама на 20. век

Фокус - 22.09.2019

Во Македонија се спроведува незаконска присилна вакцинација над децата и дискриминација на оние кои не сакаат да бидат вакцинирани, беше речено на конференцијата на тема „Вакцините во 21 век – предизвици со кои се соочуваме“, која се одржа вчера во ...

„За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот“

Курир - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

Правото на образование да не се условува со вакцина, побараа родители, адвокати и доктори

Мета - 22.09.2019

Десетици родители, адвокати, доктори и гости вчера присуствуваа на конференцијата на тема „Вакцините во 21 век – предизвици со кои се соочуваме“, која ја организираше здружението „Од нас за нас“.

Аргументи за и против вакцинацијата на децата, Филипче вети но не се појави на дебатата

ТВ21 - 21.09.2019

Елена Павлевска е мајка на Огнен кој има пет години. Таа твдри дека по примање на вакцина незиното дете драстично се сменило и добило вид на аутизам. Вели дека не е наследено гентески затоа што во семејството нема никој со аутизам.

Аргументи за и против вакцинацијата на децата, Филипче вети но не се појави на дебатата

4NEWS - 21.09.2019

Елена Павлевска е мајка на Огнен кој има пет години. Таа твдри дека по примање на вакцина незиното дете драстично се сменило и добило вид на аутизам. Вели дека не е наследено гентески затоа што во семејството нема никој со аутизам.

„Од нас за нас“ бара за вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола

+инфо - 22.09.2019

Организаторот на конференцијата, здружението „Од нас за нас“, соопшти дека било заклучено и да се формира национална лабораторија за контрола на квалитетот на вакцините, да се спроведува вистинска статистика на нус-појавите кај одредени лица при ...

„Од нас за нас”: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

24Инфо - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Сител - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

А1 On - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Press24 - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас”: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

ММС - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Независен - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

MakPress - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Опсервер - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Локално - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Република - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас": За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

Канал5 - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања .

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

4NEWS - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...

„Од нас за нас“: За вакцините да постои право на избор и лабораторија за контрола на квалитетот

24 Вести - 22.09.2019

Да се почитува правото на избор при секоја медицинска интервенција, вклучувајќи ја и вакцинацијата и секој родител да ги добие информациите пред секое вакцинирање и да одлучи согласно со своите убедувања – тоа се заклучоци од дводневната ...