TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Три начини како Никола Тесла го „тренирал“ својот мозок

Курир - 27.09.2020

Тесла бил еден од најголемите генијалци, а што придонело за тоа? Постојат ли трикови кои овој иноватор ги применувал и можеме ли и ние да ги применуваме за да бидеме поуспешни? Тој е познат затоа што го измислил електричниот состав на наизменична ...

Електрични автомобили, приватни ракети - како Илон Маск го менува светот?

Црнобело - 27.09.2020

Навистина е неверојатно само еден човек да има толкаво влијание врз иднината на човештвото, но Илон Маск успева во тоа. Основачот на Tesla веќе раководи со неколку бизниси, од кои целта на повеќето е да го направат светот подобро место за живеење.

Електрични автомобили, приватни ракети – како Илон Маск го менува светот? (ВИДЕО)

Курир - 27.09.2020

Навистина е неверојатно само еден човек да има толкаво влијание врз иднината на човештвото, но Илон Маск успева во тоа. Основачот на Tesla веќе раководи со неколку бизниси, од кои целта на повеќето е да го направат светот подобро место за живеење.

Предвидувањата на Никола Тесла што станаа реалност

Факултети - 26.09.2020

Инженерот, пронаоѓач и футурист Никола Тесла е еден од најпочитуваните луѓе во инженерството и науката. Неговиот генијален ум стои зад десетици изуми во производството, пренесувањето и примената на електричната енергија.

Никола Тесла: Технологијата ќе го открие вистинскиот потенцијал на жената

Слободен Печат - 26.09.2020

Инженерот, физичар и футурист Никола Тесла (10 јули 1856 – 7 јануари 1943 година) е меѓу најрадикалните истражувачи во науката и се смета за најголем изумител во историјата на човештвото. Неговата работа го трасира патот кон безжичната комуникација, ...