TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Светската трговија може да падне за една третина годинава

Р.С.Европа - 08.04.2020

Светската трговија оваа година ќе забележи пад меѓу 13 и 32 отсто поради пандемијата на коронавирусот, што е повеќе отколку во 2008 година кога изби светската финансиска криза, оцени денеска Светската трговска организација (СТО).

СТО: Падот во светската трговија може да достигне од 13 до 32 отсто

Опсервер - 08.04.2020

Женева, 8 април 2020 () – Светската трговска организација (СТО) денеска излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во светската трговија од 13 до 32 отсто, како последица на пандемијата од коронавирусот.

СТО: Падот во светската трговија може да достигне од 13 до 32 отсто

Слободен Печат - 08.04.2020

Според економистите од СТО, „падот веројатно ќе го надмине и падот што беше регистриран за време на светската финансиска криза во 2008-2009 година” Светската трговска организација (СТО) денеска излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во ...

СТО: Падот во светската трговија може да достигне од 13 до 32 отсто

А1 On - 08.04.2020

Светската трговска организација (СТО) излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во светската трговија од 13 до 32 отсто, како последица на пандемијата од коронавирусот. Тоа се извлекува од податоците на СТО што беа објавени во најновиот ...

Падот во светската трговија може да достигне од 13 до 32 отсто

Фокус - 08.04.2020

Светската трговска организација (СТО) денеска излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во светската трговија од 13 до 32 отсто, како последица на пандемијата од коронавирусот. Тоа се извлекува од податоците на СТО што денеска беа објавени ...

СТО: Падот во светската трговија може да достигне од 13 до 32 отсто

+инфо - 08.04.2020

Светската трговска организација (СТО) денеска излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во светската трговија од 13 до 32 отсто, како последица на пандемијата од коронавирусот. Тоа се извлекува од податоците на СТО што денеска беа објавени ...

Падот во светската трговија може да достигне меѓу 13 до 32 отсто

Нова ТВ - 08.04.2020

Светската трговска организација (СТО) денеска излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во светската трговија од 13 до 32 отсто, како последица на пандемијата од коронавирусот. Тоа се извлекува од податоците на СТО што денеска беа објавени ...

СТО: Падот во светската трговија може да достигне од 13 до 32 отсто

MakPress - 09.04.2020

Светската трговска организација (СТО) денеска излезе со прогноза дека во 2020 година ќе има пад во светската трговија од 13 до 32 отсто, како последица на пандемијата од коронавирусот. Тоа се извлекува од податоците на СТО што денеска беа објавени ...