TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Ракописи стари по 500 години од Институтот за македонски јазик со дигитализација се спасени од пожар и вода

Frontline - 02.01.2023

Срцето на македонскиот идентитет – дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ (Inbox) до Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, зачувани се и на безбедно место во ...

Ракописи стари по 500 години од ИНСТИТУТОТ ЗА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК со ДИГИТАЛИЗАЦИЈА се спасени од пожар и вода

Сакам да кажам - 02.01.2023

Срцето на македонскиот идентитет – дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ (Inbox) до Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, зачувани се и на безбедно место во ...

Дигитализирани дел од ракописите на Институтот за македонски јазик

Радио МОФ - 02.01.2023

Ракописи кои содржат дијалектолошки и ономастички материјал на македонскиот јазик собиран со децении на терен се дигитализирани и сместени во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, пишува САКАМДАКАЖАМ.

Ракописи стари по 500 години од Институтот за македонски јазик со дигитализација се спасени од пожар и вода

Бриф - 02.01.2023

Срцето на македонскиот идентитет – дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ (Inbox) до Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, зачувани се и на безбедно место во ...

Ракописи стари по 500 години од Институтот за македонски јазик со дигитализација се спасени од пожар и вода

Либертас - 02.01.2023

Срцето на македонскиот идентитет – дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ (Inbox) до Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, зачувани се и на безбедно место во ...

Ракописи стари 500 години од Институтот за македонски јазик со дигитализација се спасени од пожар и вода

Република - 02.01.2023

Срцето на македонскиот идентитет – дијалектите, во дигитална форма стигнаа во 14 водоотпорни и огноотпорни куфери од Архивскиот дата центар „Инбокс“ (Inbox) до Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“, зачувани се и на безбедно место во ...

Ракописи стари 500 години дигитализирани и зачувани за навек

Н.Македонија - 03.01.2023

Своја улога како еден од фундаментите вградени во националните вредности и дискурс што треба да биде лајтмотив на државните политики имаат и сите институти, било да станува збор за историја, јазик, фолклор, здравје, економија, земјоделство и многу ...

Дигитализирани ракописи стари и до 500 години

МКД - 03.01.2023

Ракописи кои содржат дијалектолошки и ономастички материјал на македонскиот јазик собиран со децении на терен се дигитализирани и сместени во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“.