TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Општина Штип:Анима Мунди неосновано обвинува за здравствената заштитa и благосостојба на животните

24Инфо - 30.04.2019

Ја информираме јавноста дека Анима Мунди неосновано обвинува за здравствената заштитa и благосостојба на животните кои се сместени во прифатилиштето во Штип. Општина Штип има одобрение за работа на ова прифатилиште издадена врз основа на направена ...

„Анима мунди“: Ниту камили не би преживеале во лето во одобрениот стационар во Штип

Макфакс - 30.04.2019

Ужасна импровизација и нехуман третман на животните се судбина на кучињата во Штип, тврди Анима Мунди. Според нив, ветеринарните лица масовно еутаназираат (официјално 1/3 од заловените кучиња), а патем ја лажат јавноста дека кучињата се закана по ...

Конечно отворен стационарот за бездомни кучиња во Штип-ќе се врши и еутаназија

Сител - 29.04.2019

По една и пол година од изградбата, профункционира стационарот за бездомни животни во Штип, откако од Агенцијата за храна и ветеринарство доделија времена дозвола за работа од 6 месеци. Штипската ветеринарна станица во текот на 3 месеци ќе врши ...

„Анима мунди“: Нехуман третман на животните е судбина на кучињата во Штип, ветеринарите масовно еутанизираат

Курир - 30.04.2019

Ужасна импровизација и нехуман третман на животните се судбина на кучињата во Штип, реагираат од Здружението за заштита на животните, Анима мунди. Нивното соопштение го пренесуваме во целост: Воедно ветеринарните лица масовно еутаназираат ...

„Анима мунди“: Ниту камили не би преживеале во лето во одобрениот стационар во Штип

24Инфо - 30.04.2019

Ужасна импровизација и нехуман третман на животните се судбина на кучињата во Штип, тврди „Анима мунди“. Според нив, ветеринарните лица масовно еутаназираат (официјално 1/3 од заловените кучиња), а патем ја лажат јавноста дека кучињата се закана по ...

„Анима Мунди“: Ниту камили не би преживеале во лето во одобрениот стационар во Штип

Точка - 30.04.2019

Ужасна импровизација и нехуман третман на животните се судбина на кучињата во Штип, тврди „Анима Мунди“. Според нив, ветеринарните лица масовно еутаназираат (официјално 1/3 од заловените кучиња), а патем ја лажат јавноста дека кучињата се закана по ...