TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА: ОУ „Вера Јоциќ“ доби нов објект, Заев прв го проба

Вечер Прес - 30.05.2019

Новиот училиштен објект се простира на површина од 2.125 квадратни метри, а во него ќе можат да посетуваат настава 600 ученици од кои 300 во прва, додека 300 во втората смена. Ќе има шест кабинети и 16 училници, библиотека.

(Видео) Пуштен во употреба новиот објект на основното училиште „Вера Јоциќ“ во Хиподром

Макфакс - 30.05.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, министерот за образование и наука Арбер Адеми и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска го пуштија во употреба новиот објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, во населбата Хиподром.

Нов објект на ОУ „Вера Јоциќ“ во Хиподром

Независен - 30.05.2019

Во населбата Хиподром во општина Гази Баба денеска беше пуштен во употреба нов објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, што ги заменува старите и дотраени бараки каде што учат околу 550 ученици.

Учениците од ОУ „Вера Јоциќ" во Хиподром, на есен ќе учат во нов обејкт

MTM - 30.05.2019

Во населбата Хиподром во општина Гази Баба денеска беше пуштен во употреба нов објект на основното училиште „Вера Јоциќ", што ги заменува старите и дотраени бараки каде што учат околу 550 ученици.

Пуштен во употреба новиот објект на основното училиште „Вера Јоциќ“ во Хиподром

Скопје инфо - 30.05.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, министерот за образование и наука Арбер Адеми и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска го пуштија во употреба новиот објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, во населбата Хиподром.

Нов објект на ОУ „Вера Јоциќ“ во Хиподром

Опсервер - 30.05.2019

Во населбата Хиподром во општина Гази Баба денеска беше пуштен во употреба нов објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, што ги заменува старите и дотраени бараки каде што учат околу 550 ученици.

Пуштен во употреба новиот објект на основното училиште „Вера Јоциќ“ во Хиподром

24Инфо - 30.05.2019

Претседателот на Владата, Зоран Заев, министерот за образование и наука Арбер Адеми и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска го пуштија во употреба новиот објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, во населбата Хиподром.

По 75 години нова зграда на училиштето „Вера Јоциќ“

+инфо - 30.05.2019

Во населбата Хиподром во општина Гази Баба денеска беше пуштен во употреба нов објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, што ги заменува старите и дотраени бараки каде што учат околу 550 ученици.

Отворен новиот објект на училиштето „Вера Јоциќ“ во Хиподром

Деца - 30.05.2019

Основното училиште „Вера Јоциќ“ во скопската населба Хиподром е едно од четирите нови училишта што се изградени во последниот период, а се градат уште две, рече премиерот Зоран Заев, кој го промовира објектот заедно со министерот за образование и ...

ОУ “Вера Јоциќ” по 75 години постоење доби нова, модерна зграда по светски стандарди

Слободен Печат - 30.05.2019

Премиерот Зоран Заев при посетата изјави дека објектот „Вера Јоциќ“ е меѓу четирите нови основни училишта изградени во последниов период, а дека покрај нив се градат уште две нови и се реконструираат осум стари основни училишта.

Пуштен во новиот објект на ОУ„Вера Јоциќ“во населбата Хиподром

iPortal - 30.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерот за образование и наука Арбер Адеми и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска го пуштија во употреба новиот објект на основното училиште „Вера ...

ОУ „Вера Јоциќ“ во Хиподром доби нов објект

MakPress - 30.05.2019

Во населбата Хиподром во општина Гази Баба денеска беше пуштен во употреба нов објект на основното училиште „Вера Јоциќ“, што ги заменува старите и дотраени бараки каде што учат околу 550 ученици.

Премиерот Заев и министерот Адеми од ОУ „Вера Јоциќ“: Модернизацијата и осовременувањето на образовниот систем е цврста ...

Centar - 30.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, министерот за образование и наука Арбер Адеми и градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска го пуштија во употреба новиот објект на основното училиште „Вера ...

Заев на отворањето на нов објект на ОУ „Вера Јоциќ“: Со капитални инвестиции во образованието, создаваме подобри услови ...

Centar - 30.05.2019

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев, заедно со министерот за образование и наука Арбер Адеми и со градоначалникот на општина Гази Баба, Борис Георгиевски, денеска присуствуваше на пуштањето во употреба на новиот ...