TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Идната година ќе се комплетира ветерниот парк кај Богданци

24 Вести - 29.04.2018

Идната година треба да бидат инсталирани нови четири ветерници за производство на електрична енергија кај Богданци. Вака најавија од ЕЛЕМ кои беа домаќини на претставници на косовската Влада кои се интересираа за постапките и процедурите за изградба ...

До крајот на 2018 домаќинствата сами ќе можат да произведуваат струја

Телма - 29.04.2018

До крајот на 2018 година македонските домаќинства ќе можат да си произведуваат електрична енергија за свои потреби. Со измените на законот за енергетика, домаќинствата ќе можат да постават фотоволтаични системи и сами да се снабдуваат со потребната ...

Ќе се градат уште 4 нови ветерни турбини кај Богданци

24 Вести - 29.04.2018

Идната година ќе се комплетира ветерниот парк кај Богданци. Ќе бидат инсталирани нови 4 турбини за што државата обезбеди 18 милиони евра од германската КХВ банка. Ветерниците кај Богданци ги посетија претставници на косовската Влада која планира по ...

Догодина ќе се комплетира ветерниот парк кај Богданци

Иновативност - 30.04.2018

Идната година треба да бидат инсталирани нови четири ветерници за производство на електрична енергија кај Богданци. Вака најавија од ЕЛЕМ кои беа домаќини на претставници на косовската Влада кои се интересираа за постапките и процедурите за изградба ...

Македонските домаќаниства ќе можат да произведуваат електрична енергија

Локално - 29.04.2018

Измените на законот за енергетика ќе овозможи до крајот на 2018 година македонските домаќинства да си произведуваат електрична енергија за свои потреби. Ќе можат да постават фотоволтаични системи и сами да се снабдуваат со потребната електрична ...

Обезбедени пари за последните ветерници во Богданци

Фактор - 29.04.2018

Во 2019-та ќе се комплетира ветерниот парк кај Богданци откако денеска беше потврдено дека започнува процесот за изградба на последните четири„турбини“. Министерството за финансии обезбеди 18 милиони евра од германската КХВ банка.