TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Драмски театар: Нека ни е среќен роденденот!

Канал5 - 20.04.2021

75 години Драмски театар! „75-иот роденден за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со аплауз.

75 години постоење на Драмски театар

Локално - 20.04.2021

Денеска е 75-от роденден на Драмскиот театар, кој за жал во вакви услови нема да може да го прослави онака како што му доликува. ,,Со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е привремена, ние работиме и чекаме нашата енергија, талент и магија ...

Драмски слави роденден: 75 години овој театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња

PressingTV - 20.04.2021

„75-иот роденден за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со аплауз. Но, со надеж и верба дека оваа празнотија во театарот е ...

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Опсервер - 20.04.2021

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот ...

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

24 Вести - 20.04.2021

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот ...

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

MakPress - 20.04.2021

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот ...

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Независен - 20.04.2021

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот ...

75. роденден на Драмски во услови на пандемија

Вечер Прес - 20.04.2021

“Седумдесет и петтиот роденден на Драмскиот театар (21 април 1946 – 21 април 2021 година) за жал не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува на Драмски: со сите актери на сцена, со цела техника, со полн салон, со ...

75 години Драмски театар: Не можеме да го наречеме среќен и да го прославиме на начин како што му доликува, вели ...

Република - 20.04.2021

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот ...

Драмскиот театар утре одбележува 75 години постоење

Lider - 20.04.2021

Седумдесет и пет години Драмскиот театар живее и го чува духот на сите големи актерски имиња кои го полнеле храмот на уметноста со смеа, солзи, аплаузи, соопшти денеска вд директорката на театарот, Катарина Коцевска Хаџи Василева по повод утрешниот ...

Интервју со режисерката Нела Витошевиќ: Глобалната криза кристално јасно го отслика моментот колку сме потонале како ...

Слободен Печат - 19.04.2021

Театарската режисерка Нела Витошевиќ одлучи инспирацијата за приказните во својата нова претстава да ја побара во сведоштва и искуства за кои луѓето избегнуваат да зборуваат. Болка, траума, срам, осуденост, злоупотреба, безизлез, параноја, несоница, ...