TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Полукружно вртење на автопат? Кинезите имаат решение

Точка - 11.05.2021

Полукружното вртење на автопат по правило е невозможно – освен во вакви ситуации. Ви се случило ли некогаш да го промашите излезот на автопат и да мора да поминете дополнителни десетици километри за да дојдете до следниот излез и да ја исправите ...

Кинезите имаат решение за полукружно вртење на автопат

Кајгана - 10.05.2021

Полукружното вртење на автопат по правило е невозможно, освен во вакви случаи. Дали некогаш ви се случило да го промашите излезот од автопат и да морате да минете десетици километри за да ја исправите грешката на следниот излез? Во случај да му се ...

ВИДЕО: Полукружно свртување на автопат, Кинезите имаат решение

Курир - 10.05.2021

Ви се случило ли некогаш да го згрешите излезот на автопат и да мора да поминете дополнителни десетици километри за да дојдете до следниот излез и да ја исправите грешката? Кинезите имаат решение.

Кина: Може да свртите полукружно на автопат, и тоа на мост, без да направите прекршок

ТВ21 - 10.05.2021

Кина како една огромна земја и со најмногу луѓе, многу често градежниците ги става пред големи предизвици. Освен по интересни и модерни градежништва во големите градовите, се повеќе се воочливи промени во градење на патишта.