TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Рецензија Google го презема бизнисот со достава на храна - Како функционира?

Телефони.мк - 24.05.2019

Google им нанесува голем удар на сите мобилни апликации кои се наменети за нарачка на храна и нејзина достава до дома. Новата услуга на Google овозможува директно преку Google Search и Google Maps да нарачате достава на храна без потреба од ...

„Гугл“ воведува промени во пребарувањата на мобилен

Факултети - 24.05.2019

„Гугл“ воведува промени во начинот на кој ќе ги прикажува резултатите од пребарувањето на интернет на мобилните уреди. Овие резултати наскоро ќе почнат со прикажување на иконата на веб-дестинацијата и име над насловот на одредени веб-страници за ...

Сакал да се вработи во Гугл: Го одбиле, а од идејата направил работа од соништата

Кумановски м. - 24.05.2019

Дизајнерот Ендру Бортон сонувал дека ќе се вработи во компанијата Гугл. Пред 18 месеци конечно го повикале на разговор. Процесот на селекција опфаќал неколку разговори и решавање задачи. Требало да осмисли нов производ кој би го правел за Гугл.

Сакал да се вработи во Google: Го одбиле, а од идејата направил работа од соништата

USB - 23.05.2019

Дизајнерот Ендру Бортон сонувал да се вработи во компанијата Google. Пред 18 месеци конечно го повикале на ...

Рецензија Дали новите реклами во Google Search се незабележливи?

Телефони.мк - 23.05.2019

Google ја стартуваше новата политика на поставување на реклами во мобилната верзија на Google Search, еден од нивните најконтроверзни сервиси кој веќе цела деценија е постојано под истраги дали е монопол, односно дали преку него се контролираат ...

Разгледајте го развојот на урбанизмот преку старите карти на Google Maps

Порта 3 - 23.05.2019

Збирката мапи на американскиот колекционер David Rumsey, кој е чест гостин-предавач на Универзитетот Јеил, сега се достапни на платформите на Google Maps и Google Earth, што луѓето од целиот свет може да го погледнат изгледот на планетата во текот ...

Го одбиле за вработување во „Гугл“, а од својата идеја направил работа од соништата

Независен - 22.05.2019

Дизајнерот Ендру Бортон сонувал да се вработи во компанијата „Гугл“. Пред 18 месеци конечно го повикале на разговор. Процесот на селекција опфаќал неколку разговори и решавање на задачи. Имено, требало да се осмисли нов производ кој би го направил ...

Сакал да се вработи во Гугл: Го одбиле, а од идејата направил работа од соништата

Студенти - 24.05.2019

Дизајнерот Ендру Бортон сонувал дека ќе се вработи во компанијата Гугл. Пред 18 месеци конечно го повикале на разговор. Процесот на селекција опфаќал неколку разговори и решавање задачи. Требало да осмисли нов производ кој би го правел за Гугл.

Неуспешниот конкурс за работа на „Гугл“ му донела добро платена бизнис идеја

ММС - 24.05.2019

Дизајнерот Ендру Бортон сонувал да се вработи во компанијата „Гугл“. Пред 18 месеци конечно го повикале од таму на разговор. Процесот на селекција опфатил неколку информативни разгоори и решавање на задачи.