TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Овој викенд започнува летното сметање на времето

Денар - 23.03.2023

Летното сметање на времето започнува ноќта меѓу сабота и недела на 26 март со поместување на часовниците за еден час нанапред. Стрелките на часовникот ќе се поместат за еден час напред, што значи дека наместо два ќе биде три часот по полноќ.

ЌЕ СПИЕМЕ ЕДЕН ЧАС ПОКРАТКО Во недела почнува летното сметање на времето

Вести плус - 22.03.2023

Летното сметање на времето годинава ќе започне во недела, на 26 март, во два часот по полноќ. Како што се објаснува, врз основа на Законот за пресметување на времето, времето во два часот на 26 март 2023 година ќе се помести за еден час нанапред, ...

Летното сметање на времето започнува на 26 март

Сител - 21.03.2023

Летното сметање на времето годинава ќе започне на 26 март во 02 часот со поместување за еден час нанапред, односно времето во 02 часот се смета како за 03 часот. Според одлуката на Владата на денешната седница летното сметање на времето завршува на ...

Подгответе се за летното сметање на времето – викендов со еден час понапред

ММС - 21.03.2023

Во сабота кон недела почнува летното сметање на времето, така што со поместување за еден час нанапред, времето во 02 часот се смета како 03 часот. Летното сметање на времето завршува на 29 октомври во 03 часот, така што со поместување за еден час ...

Летното сметање на времето започнува на 26 март

Курир - 21.03.2023

Летното сметање на времето годинава ќе започне на 26 март во 02 часот со поместување за еден час нанапред, односно времето во 02 часот се смета како за 03 часот. Според одлуката на Владата на денешната седница летното сметање на времето завршува на ...

Викендов започнува летното сметање на времето

MakPress - 22.03.2023

Летното сметање на времето годинава ќе започне на 26 март во 02 часот со поместување за еден час нанапред, односно времето во 02 часот се смета како за 03 часот. Според одлуката на Владата на денешната седница летното сметање на времето завршува на ...

И Владата потврди: Од викендов летно сметање на времето

Скопје инфо - 22.03.2023

Владата на вчера одржаната седница донесе Одлука за денот и моментот на воведувањето и денот и моментот на завршувањето на летното сметање на времето во 2023 година. Летното сметање на времето во 2023 година започнува на 26 март во 02 часот, така ...

В недела почнува летното сметање на времето

Факултети - 22.03.2023

Летното сметање на времето годинава ќе започне на 26 март во 2 часот со поместување за еден час нанапред, односно времето во 2 часот се смета како за 3 часот. Според одлуката на Владата на денешната седница летното сметање на времето завршува на 29 ...

Летното сметање на времето започнува на 26 март

Gostivarpress.mk - 23.03.2023

Летното сметање на времето годинава ќе започне на 26 март во 02 часот со поместување за еден час нанапред, односно времето во 02 часот се смета како за 03 часот. Според одлуката на Владата на последната седница летното сметање на времето завршува на ...