TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Нема да се трча маратоно во Бостон

Вечер Прес - 29.05.2020

Бостонскиот атлетски маратон кој требаше да се одржи во април, а заради пандемијата со коронавирусот е променет за септември, откажан е првпат во својата 124 годишна историја соопштија организаторите.

За прв пат во 124 години нема да се трча маратонот во Бостон

Сител - 29.05.2020

За прв пат по 124 години нема да се одржи најпознатиот светски атлетски маратон. Имено, организаторите на најголемиот и најпознат маратон во светот најнапред го пролонгираа, а сега и дефинитивно ја откажаа трката низ улиците на американскиот град ...

За првпат после 124 години: И дефинитивно откажан бостонскиот маратон!

SportMedia - 29.05.2020

Организаторите на најголемиот и најпознат светски маратон прво го поместија, а потоа и дефинитивно ја откажаа трката низ улиците на Бостон. Ова се случува за првпат после 124 години, со тоа една супер традиција е нарушена.

Прв пат во 124 години маратонот во Бостон

TopSport - 29.05.2020

Еден од најпознатите маратони во светот, Бостон маратон, нема да се трча оваа година. Поради коронавирусот трката која требаше да се одржи во април најпрвин беше одложена за септември, а сега дефинитивно е откажана.

Крај на долгата традиција: Откажан маратонот во Бостон по 124 години!

Sport 1 - 28.05.2020

Бостонскиот маратон, кој требаше да биде одржан во април, а поради пандемијата беше одложен за септември, сега е откажан за првпат во 124 години долгата историја. Наместо реална трка, ќе има „виртуелен настан“, а сите учесници кои потврдиле дека ...

Прв пат во 124 години маратонот во Бостон

Макфакс - 29.05.2020

Еден од најпознатите маратони во светот, Бостон маратон, нема да се трча оваа година. Поради коронавирусот трката која требаше да се одржи во април најпрвин беше одложена за септември, а сега дефинитивно е откажана.

Прв пат во 124 години маратонот во Бостон

MTM - 29.05.2020

Еден од најпознатите маратони во светот, Бостон маратон, нема да се трча оваа година. Поради коронавирусот трката која требаше да се одржи во април најпрвин беше одложена за септември, а сега дефинитивно е откажана.