TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот круг на локалните избори в недела

Нова ТВ - 28.10.2021

Државната изборна комисија (ДИК) утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот круг

Н.Македонија - 28.10.2021

Државната изборна комисија (ДИК) утринава од печатницата „Киро Дандаро” во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал за вториот круг од локалните избори. Во печатницата АД „Киро Дандаро” – Битола се испечатени 1,6 милиони ливчиња од ...

ДИК од Битола го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

24Инфо - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро” во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК од Битола го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Опсервер - 28.10.2021

– Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот круг

Телма - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК од Битола презеде 1,6 милиони избирачки ливчиња за вториот изборен круг

Независен - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Курир - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

OhridNews - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Република - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Претседателот на ДИК, Александар Даштевски, соопшти дека Државната изборна ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг, во текот на денот ќе го преземат ОИК

CivilMedia - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

1,6 МИЛИОНИ ГЛАСАЧКИ ЛИВЧИЊА ЗА ВТОРИОТ ИЗБОРЕН КРУГ Даштевски го презеде изборниот материјал од печатницата во Битола

+инфо - 28.10.2021

Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за техничка поддршка на избирачките места и надминување на проблеми од употребата на апаратите за отпечаток од прст. Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

360 степени - 28.10.2021

Во печатницата АД „Киро Дандаро“-Битола за седум дена се испечатени 1,6 милиони ливчиња од доверливиот избирачки материјал кој во текот на денот ќе го преземат општинските изборни комисии во општините каде в недела ќе има гласање Државната изборна ...

ДИК од Битола го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Канал5 - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро" во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Lider - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК од Битола го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Слободен Печат - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Алсат-М - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Gostivarpress.mk - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК од Битола го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Frontline - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК од Битола го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг

Бриф - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот изборен круг на локалните избори

Нетпрес - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

Во „Киро Дандаро“ отпечатени 1,6 милиони ливчиња за вториот изборен круг

МКД - 28.10.2021

Државната изборна комисија (ДИК) утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал за вториот круг од локалните избори. Во печатницата АД „Киро Дандаро“-Битола за седум дена овој пат се испечатени 1,6 милиони ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот круг

Локално - 28.10.2021

Државната изборна комисија (ДИК) утрово од печатницата „Киро Дандаро“ во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

ДИК го презеде избирачкиот материјал за вториот круг на локалните избори в недела

Вечер Прес - 28.10.2021

Државната изборна комисија утрово од печатницата „Киро Дандаро” во Битола го презеде доверливиот избирачки материјал што ќе биде користен во вториот круг од Локалните избори. Државната изборна комисија за вториот круг ангажира над 400 лица за ...

Спасеновски за тв 24: Негативната кампања ќе влијае збунувачки кај гласачите

24 Вести - 27.10.2021

Александар Спасеновски, универзитетски професор и поранешен пратеник во ВМРО-ДПМНЕ во емисијата 24 анализа рече дека разликата во вториот круг е променетата улога на партиите кои се натпреваруваат на изборите.

Посегнување по дигнитетот, интегритетот и автономијата на гласачите

Н.Македонија - 27.10.2021

Веднаш по завршувањето на првиот круг од локалните избори, кандидатите, партиите и коалициите го продолжија и интензивираа „ловот по гласови“, вжештувајќи ја битката пред вториот круг на изборите.

Контраспин: Очигледна манипулација видлива и од авион

Мета - 27.10.2021

Бројката од 631.860 жители, којашто Влатко Ѓорчев манипулативно ја претставува како показател за победа на ВМРО-ДПМНЕ наспроти СДСМ од 4 спрема 1 , воопшто не значи тоа. Од овие 631.860 жители во 22 општини има луѓе кои воопшто не излегле да ...