TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Музиката на Френк Запа во изведба на Биг бендот на ЗЏМ

Факултети - 01.12.2021

Биг бендот на Здружението на џез-музичари на Македонија (ЗЏМ) вечерва во салата на Филхармонија, со почеток во 20 часот, ќе ги почести музичките обожаватели со уште еден уникатен концерт. Станува збор за трибјут-вечер на музиката на Френк Запа, ...

Биг бендот на ЗЏМ ќе го свири Запа во Филхармонија

Р.С.Европа - 30.11.2021

ZJM Big Band Orchestra Plays Zappa е насловен концертот што ќе се одржи оваа среда, на 1 декември во 20 часот, во салонот на Филхармонија. На него македонските џезери по БИТЛСИ, Дон Менза и РЕЈДИОХЕД, водени од австрискиот диригент Зиги Вајгл, ќе ја ...

Биг бендот на ЗЏМ ќе го свири авангардниот Запа во Филхармонија

Република - 30.11.2021

В среда, на први декември од 20 часот во Филхармонија Биг бендот на Здружение на џез музичари ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл, кој ги водеше концертите на ЗЏМ на кои ...

Биг бендот на ЗЏМ ќе ги свири песните на легендардниот Френк Запа во Македонската филхармонија

Вистина.мк - 30.11.2021

В среда, на први декември од 20 часот во Македонската филхармонија Биг бендот на Здружение на џез музичари ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл, кој ги водеше концертите на ...

Френк Запа во изведба на Биг Бендот на Здружението на џез музичари

Курир - 01.12.2021

Вечерва од 20 часот Биг бендот на Здружението на џез музичари во Филхармонија ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл.

Френк Запа во изведба на Биг Бендот на Здружението на џез музичари

Независен - 01.12.2021

Вечерва од 20 часот Биг бендот на Здружението на џез музичари во Филхармонија ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл.

Френк Запа во изведба на Биг Бендот на Здружението на џез музичари

Опсервер - 01.12.2021

– Вечерва од 20 часот Биг бендот на Здружението на џез музичари во Филхармонија ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл.

Вечерва во Филхармонија Френк Запа во изведба на Биг бендот на Здружението на џез музичари

МКД - 01.12.2021

Вечерва од 20 часот Биг бендот на Здружението на џез музичари во Филхармонија ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл.

Френк Запа во изведба на Биг Бендот на Здружението на џез музичари

Бриф - 01.12.2021

Вечерва од 20 часот Биг бендот на Здружението на џез музичари во Филхармонија ќе свири музика на легендарниот и авангарден музичар Френк Запа. Диригент на концертот е Австриецот Зиги Вајгл.