TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Студија: Вакцинираните бремени жени им ги пренесуваат антителата на бебињата

Канал5 - 23.09.2021

Според најновата студија, вакцинираните бремени жени им обезбедуваат заштита од ковид-19 на нивните бебиња. Имено, научниците го измериле нивото на антитела во крвта од папочната врвца за да утврдат дали имунитетот доаѓа од инфекцијата со ...

ВАКЦИНИРАНИТЕ ТРУДНИЦИ ГИ ЗАШТИТУВААТ СВОИТЕ БЕБИЊА ОД КОВИД-19 Сознанија од најнова студија

+инфо - 23.09.2021

Научниците го измериле нивото на антитела во крвта од папочната врвца за да утврдат дали имунитеот доаѓа од зараза со ковид-19 или од вакцината. На нивно изненадување, сите 36 новороденчиња во студијата, чии мајки во текот на бременоста примиле ...

Студија: Вакцинираните бремени жени им ги пренесуваат антителата на бебињата

Press24 - 23.09.2021

Според најновата студија, вакцинираните бремени жени им обезбедуваат заштита од ковид-19 на нивните бебиња. Имено, научниците го измериле нивото на антитела во крвта од папочната врвца за да утврдат дали имунитетот доаѓа од инфекцијата со ...

Вакцинираните бремени жени им ги пренесуваат антителата на бебињата

Локално - 24.09.2021

Според најновата студија, вакцинираните бремени жени им обезбедуваат заштита од ковид-19 на нивните бебиња. Имено, научниците го измериле нивото на антитела во крвта од папочната врвца за да утврдат дали имунитетот доаѓа од инфекцијата со ...

Студија: Вакцинираните трудници ги пренесуваат антителата на бебињата

Кајгана - 24.09.2021

Според една најнова студија, вакцинираните бремени жени им обезбедуваат заштита од COVID -19 на нивните бебиња. Имено, научниците го измерија нивото на антитела во крвта од папочната врвца за да утврдат дали имунитетот доаѓа од инфекција со ...

Коронавирус: Вакцинираните бремени жени пренесуваат антитела на своите бебиња, покажува најновата студија

Pedijatar.mk - 24.09.2021

Сите 36 новороденчиња во студијата чии мајки за време на бременоста примиле вакцини Модерна или Фајзер имале заштитни антитела С поред најновата студија, вакцинираните бремени жени им обезбедуваат заштита од Ковид-19 на нивните бебиња.

Бремените жени вакцинирани против ковид-19, ги пренесуваат антителата на нивните неродени деца

Глас на Америка - 23.09.2021

Од Медицинскиот факултет Гросман на Универзитетот во Њујорк испитувале 36 новороденчиња чии мајки примале вакцина „Фајзер“ или „Модерна“ во две дози пред породувањето и откриле дека секое бебе има антитела кога се породуваат ЊУЈОРК — Бремените жени ...