TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Хит во Турција: (не)Очекуван антивирусен производ, го има во секој дом

Машки магазин - 09.04.2020

Средствата за дезинфекција на раце не се доволно распространети во Турција, па населението се сврте кон за нив познати методи за спречување на инфекција од опасениот коронавирус. Недостатокот на средства за дезинфекција на светскиот пазар ги натера ...

Турците се досетиле како да го надоместат недостатокот на средства за дезинфекција: Сите купуваат колонска вода!

Слободен Печат - 09.04.2020

Во Турција, прскањето на рацете со колонска вода е традиционален ритуал кој се вршел при влегување во куќите, хотлите, болниците, по завршување на оброкот во ресторан или при собири за верски служби, пренесува BBC.