TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Соопштение за третата јавна дискусија за нацрт-амандманите за уставни измени

Академик - 10.12.2018

Третата јавна дискусија за нацрт-амандманите за уставни измени се одржа во Македонската академија на науки и уметности. „На третата јавна дискусија академик Владо Камбовски во обраќањето рече дека Договорот од Преспа е заснован на европски начела, ...

Уставна фарса и фарисеи

Н.Македонија - 10.12.2018

Од колумна до колумна, за една седмица, види чудо – јавната расправа за уставните амандмани заврши! Всушност, петте дена ги скратија на четири. Ваквата „ефикасност“ на Владата ме потсетува на познат виц.

Јавни дебати за уставните измени во Штип и во Тетово

МКД - 10.12.2018

Премиерот Зоран Заев денеска во Штип, во спомен собата „Киро Глигоров” ќе учествува на четвртата јавна дискусија за нацрт амандманите за измени на Уставот на Република Македонија. Освен Заев, говорници кои ќе дадат експертски осврт ќе бидат ...

ПРАШАЊЕ Е СЕГА: Ќе успеат ли јавните дебати за уставни измени да обезбедат двотретинско мнозинство ?

Фактор - 10.12.2018

Последните две од вкупно пет јавни дебати ќе се одржат во текот на денешниот ден. Штип и Тетово се градовите кои ќе ги удостојат премиерот Заев, судијката, Маргарита Цаца Николовска и универзитетскиот проф.

Четврта јавна дискусија за уставните амандмани

Макфакс - 09.12.2018

Утре со почеток во 10 часот, во спомен собата „Киро Глигоров” во Штип, премиерот Зоран Заев ќе учествува на четвртата јавна дискусија за нацрт амандманите за измени на Уставот. Покрај премиерот Заев, говорници кои ќе дадат експертски осврт ќе бидат ...

Јавна дискусија за уставните амандмани во Штип

Канал5 - 10.12.2018

Премиерот Зоран Заев денеска во Штип, во спомен собата „Киро Глигоров” ќе учествува на четвртата јавна дискусија за нацрт амандманите за измени на Уставот на Република Македонија. Освен Заев, говорници кои ќе дадат експертски осврт ќе бидат ...

Измените на уставот во среда пред Уставен суд

24 Вести - 08.12.2018

Одлуката за пристапување кон уставни измени во среда ќе се најде како една од точките за дискусија пред Уставниот суд. Девете уставни судии ќе треба да одлучуваат по однос на иницијативите на Светскиот македонски конгрес и физичко лице од Свети ...

Какви предлози произлегоа досега

Н.Македонија - 08.12.2018

Веќе поминаа три од предвидените пет јавни расправи за четирите амандмани за промена на Уставот на Република Македонија со кои треба да се имплементира спогодбата од Мала Преспа. Во Собранието веќе е помината втората фаза од усвојувањето на ...

Измените на Уставот в среда пред Уставниот суд

Н.Македонија - 08.12.2018

Уставниот суд в среда, врз основа на две поднесени иницијативи, ќе ги оценува законитоста и уставноста на собраниската одлука за пристапување кон измена на Уставот на Република Македонија.

Јавната дискусија за нацрт-амандманите влегува во финале

1tv - 08.12.2018

Јавната дискусија за четирите нацрт-амандмани завршува во понеделник во Штип и во Тетово. На првите три што се одржаа во Скопје беа изнесени експертски предлози кои се однесуваа на подобрување на нацрт-амандманите, но и за надминување на уставната ...

Четврта јавна дискусија за уставните амандмани

Centar - 10.12.2018

Утре со почеток во 10 часот, во спомен собата „Киро Глигоров” во Штип, премиерот Зоран Заев ќе учествува на четвртата јавна дискусија за нацрт амандманите за измени на Уставот. Покрај премиерот Заев, говорници кои ќе дадат експертски осврт ќе бидат ...

Уставните измени во среда пред Уставен суд

Фокус - 08.12.2018

Одлуката за пристапување кон уставни измени во среда ќе се најде како една од точките за дискусија пред Уставниот суд, објави телевизија 24. Девете уставни судии ќе треба да одлучуваат по однос на иницијативите на Светскиот македонски конгрес и ...

Јавни дискусии за нацрт-амандманите утре во Штип и Тетово

А1 On - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Денеска четврта и петта јавна дискусија за нацрт амандманите за уставни измени

Алсат-М - 10.12.2018

Денеска во Штип, премиерот Зоран Заев ќе учествува на четвртата јавна дискусија за нацрт амандманите за измени на Уставот. Говорници кои ќе дадат експертски осврт ќе бидат судијката Маргарита Цаца Николовска и универзитетскиот професор Ѓорѓи Спасов.

Уставните измени в среда ќе се најдат пред уставните судии

МКД - 09.12.2018

Одлуката за пристапување кон уставни измени во среда ќе се најде како една од точките за дискусија пред Уставниот суд, објави Телевизија 24 . Уставните судии ќе треба да одлучуваат по иницијативите на Светскиот македонски конгрес и физичко лице од ...

ПОСЛЕДНИ ДВЕ ЈАВНИ ДЕБАТИ: Што предлага Камбовски а што Шкариќ за Уставните амандмани?

Фактор - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите

24 Вести - 09.12.2018

Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.

Јавни дискусии за нацрт-амандманите утре во Штип и Тетово

Локално - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Јавни дискусии за нацрт-амандманите утре во Штип и Тетово

Канал5 - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Јавната дискусија за нацрт-амандманите продолжува утре во Штип и Тетово

Нова ТВ - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Јавни дискусии за нацрт-амандманите утре во Штип и Тетово

Press24 - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Јавни дискусии за нацрт-амандманите утре во Штип и Тетово

1tv - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Во Штип и Тетово ќе се одржат јави дебати за нацрт-амандманите

24Инфо - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

ЗАЕВ: Нема да бидеме северномакедонци, а нема да го носиме ни срамот на ФИРОМ-ци

Вечер - 09.12.2018

Во Штип и Тетово утре ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за ...

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите

24Инфо - 10.12.2018

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани.

Јавни дискусии за уставните измени ќе се одржат во Штип и Тетово

Нетпрес - 10.12.2018

Во Штип и Тетово ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. На трите одржани во Скопје беа изнесени експертски предлози за подобрување на нацрт-амандманите, како и за надминување ...

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите

Press24 - 10.12.2018

Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите

А1 On - 10.12.2018

Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.

Двете последни јавни дебати за амандманите во Тетово и Штип

Нова ТВ - 10.12.2018

Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Премиерот Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите

Фокус - 10.12.2018

Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на јавни дискусии за нацрт-амандманите

+инфо - 10.12.2018

Во Штип и во Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.

Заев во Штип, Шекеринска и Османи во Тетово на последните јавни дискусии за нацрт-амандманите

1tv - 10.12.2018

Во Штип и Тетово денеска ќе се одржат последните две од вкупно петте јавни дебати што ги организира Владата за четирите нацрт-амандмани. Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев ќе учествува на јавната дискусија во Штип.