TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Бесими: Антикризните мерки го амортизираа падот во економијата во 2020

МКД - 27.02.2021

Четирите пакети антикризни мерки го намалија падот на економската активност во 2020 за околу 2 процентни поени. Ефектите на досега спроведените мерки се гледаат и преку стапката на невработеност која во третото тримесечје од минатата година се ...

Бесими: Антикризните мерки го амортизираа падот на економијата за 2 процентни поена

Мета

Бесими: Антикризните мерки го амортизираа падот во економијата во 2020 за 2 процентни поени

Слободен Печат

Бесими: Економската криза завршува и според песимистичкото сценарио

Бизнис Вести - 27.02.2021

По првото тримесечје од 2021 ќе почнат да слабеат ефектите од здравствената криза и соодветно на тоа ќе почне да се враќа довербата на инвеститорите, како и да се намалува преголемата претпазливост на потрошувачите, што би резултирало со стапка на ...

Бесими: Економската криза завршува и според песимистичкото сценарио

Опсервер

Бесими: Економската криза завршува и според песимистичкото сценарио

Слободен Печат

Бесими: Годинава ќе имаме економски раст дури и според песимистичкото сценарио

Независен

Бесими: Економската криза завршува и според песимистичкото сценарио

24Инфо

Бесими: Економската криза завршува и според песимистичкото сценарио

24 Вести

Бесими: Економската криза завршува и според песимистичкото сценарио

Иновативност

Frontline Вечер Прес CivilMedia MakPress

Бесими: Економската криза завршува, годината ќе ја завршиме со позитивна стапка на економски раст

Фокус - 27.02.2021

По првото тримесечје од 2021 ќе почнат да слабеат ефектите од здравствената криза и соодветно на тоа ќе почне да се враќа довербата на инвеститорите, како и да се намалува преголемата претпазливост на потрошувачите, што би резултирало со стапка на ...

Бесими: По првото тримесечје ќе почне да се враќа довербата на инвеститорите

Акцент

Бесими: Економската криза завршува

Press24

БЕСИМИ: По првото тримесечие ќе слабее здравствената криза и ќе се враќа довербата на инвеститорите

Денешен

Бесими: Економската криза завршува, годината ќе ја завршиме со позитивна стапка на раст

Република - 27.02.2021

Министерот за финансии, Фатмир Бесими, очекува по првото тримесечје од 2021 да почнат да слабеат ефектите од здравствената криза и соодветно на тоа да почне да се враќа довербата на инвеститорите, како и да се намалува преголемата претпазливост на ...