TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Димитров:Во програмата на ВМРО пишува дека референдумот е успешен ако мнозинството граѓани кои ќе ИЗЛЕЗАТ да гласаат се ...

AKO - 03.10.2018

,,Факти за референдумот“. На овој начин Министерот за надворешни работи објаснува зошто смета дека референдумот е успешен: ,,Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани (903.169) од вкупно запишаните на избирачкиот список ...

Димитров објави факти за референдумот: Да беше лесно, немаше да биде историски

еМагазин - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи Никола Димитров, на неговиот фејсбук-профил објави факти за референдумот. Неговиот фејсбук-статус го пренесуваме во целост: „Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани (903.169) од вкупно ...

ШТО И КАКО СЕ СЛУЧИ: Димитров ги образложи сите факти околу референдумот

Фактор - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров на Фејсбук образложи неколку факти поврзани за референдумот. Според него, факт е дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани (903.169) од вкупно запишаните на избирачкиот список ...

Димитров: Сите факти зошто референдумот беше успешен!

iPortal - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи Николa Димитров на својот ФБ профил ги сподели фактите за референдумот од 30 септември кои треба секој граѓанин на РМ да ги прочита и да ги знае! Димитров се прашува: Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе ...

Димитров: Избирачкиот список не е реален, од 1.872.466 осигуреници 416.382 се малолетни лица

Фокус - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, изнесе неколку факти за референдумот, посочувајќи дека избирачкиот список не биле реален што влијаело на цензусот и негово неисполнување. Димитров посочува дека позициската ВМРО-ДПМНЕ не учествуваше ...

Министерот Никола Димитров со „Факти за референдумот“

Нова ТВ - 03.10.2018

Со наслов ,,Факти за референдумот“, министерот за надворешни работи Никола Димитров на својот Фејсбук профил објаснува зошто смета дека референдумот е успешен. ,,Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани (903.169) од ...

Димитров: Избирачкиот список не е реален, од 1.872.466 осигуреници 416.382 се малолетни лица

Слободен Печат - 03.10.2018

Дали Собранието ќе најде сила да го слушне гласот на мнозинството? Гласот на народот? Ќе видиме деновиве. Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, изнесе неколку факти за референдумот, посочувајќи дека избирачкиот список не биле реален што ...

Фактите на министерот Димитров за референдумот и избирачкиот список

Таратур - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи, Никола Димитров, на својот Фејсбук профил, изнесе низа факти поврзани со референдумските резултати од националниот референдум кој беше одржан во неделата во Македонија.

Димитров за избирачкиот список: Од 1.872.466 осигуреници 416.382 се малолетни лица

365 - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи на својот фејсбук-профил изнесе неколку факти за референдумот и избирачкиот список. Неговиот статус го пренесуваме во целост: „Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани (903.169) од ...

Никола Димитров на Фејсбук изнесе факти за референдумот

Независен - 03.10.2018

Министерот за надворешни работи Никола Димитров на својто профил на Фејсбук изнесе факти со кои го образложува референдумот. Неговиот статус ви го пренесуваме во целост: Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани ...

Димитров: Да беше лесно, немаше да биде историски

Бриф - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За" должност е да се оди напред

Канал5 - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „ЗА“ должност е да се оди напред

1tv - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров на ФБ: Со убедливото мнозинство „За“ должност е да се оди напред

24 Вести - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За“ наша должност кон народот е да најдеме начин да зачекориме напред

ТВ21 - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Да имаше еден глас „против“ повеќе, ќе се поклоневме и ќе креневме раце

Press24 - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Во програмата на ВМРО-ДПМНЕ стои дека успешен референдум е мнозинството од излезените да се „За“

+инфо - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливо мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За“ должност е да се оди напред

Телма - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Да имаше еден глас „против“ повеќе, ќе се поклоневме и ќе креневме раце

Н.Македонија - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За“ должност е да се оди напред

Сител - 03.10.2018

- Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За“ должност е да се оди напред

Локално - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Никола Димитров на Фејсбук: Факти за референдумот

Либертас - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За“ должност е да се оди напред

А1 On - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Должност е да се оди напред со или без нови избори

MTM - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Димитров: Со убедливото мнозинство „За“ должност е да се оди напред

МК News - 03.10.2018

Шефот на македонската дипломатија Никола Димитров истакна денеска дека со убедливото мнозинство граѓани кои излегоа да гласаат на референдумот и дадоа поддршка за Договорот од Преспа, должност е да се оди напред со или без нови избори.

Министерот Димитров со факти за референдумот: Без излезност, одлуката се враќа на институциите

Точка - 03.10.2018

За шефот на македонската дипломатија Никола Димитров нема дилеми - неодамнешниот референдум за промена на името е и тоа како успешен. Министерот за надворешни работи на Македонија, Никола Димитров на својот профил на Фејсбук објави статус насловен ...

Факти за референдумот

Окно - 04.10.2018

Дали е факт дека на референдумот не гласаа повеќе од половината граѓани (903.169) од вкупно запишаните на избирачкиот список (1.806.336)? Да. Дали е факт дека избирачкиот список не е воопшто реален, ако се земат предвид податоците на Фондот за ...