TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

ММФ: Проекцијата за растот на економијата за годинава зголемена на 3,2 отсто

Нова ТВ - 17.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот изештај ја ревидира стапката на раст за македонската економија годинава од 3 во априлската прогноза, на 3,2 проценти. За наредната година ММФ предвидува раст од 3,4 отсто, а до 2024 година 3,5 отсто.

ММФ ја намали проценката на економскиот раст на Словенија за оваа и следната година

24Инфо - 16.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), во својот последен извештај, ја намали проценката за економски раст во Словенија, така што, според новата прогноза, БДП на Словенија годинава ќе се зголеми за 2,9 проценти, а истиот раст ќе се задржи и следната ...

ММФ предвидува најмал раст на глобалниот БДП од 2008 година

Слободен Печат - 16.10.2019

Ревалоризацијата главно се должи на растечките последици од глобалното трговско превирање, се проценува во извештајот. Трговската војна меѓу САД и Кина ќе го намали глобалниот економски раст во 2019 година на најниско ниво од финансиската криза ...

Кина е најголемата економија во светот со БДП од над 25.000 милијарди долари

Вечер - 16.10.2019

Гледајќи го глобалниот бруто-домашен производ (БДП), во согласност со паритетот на куповната моќ, Кина е најголемата економија во светот со БДП повеќе од 25.000 милијарди долари. Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) предвидуваше раст од 6,3 проценти ...

ММФ ја намали проценката на економскиот раст на Словенија за оваа и следната година

Вечер - 16.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), во својот последен извештај, ја намали проценката за економски раст во Словенија, така што, според новата прогноза, БДП на Словенија годинава ќе се зголеми за 2,9 проценти, а истиот раст ќе се задржи и следната ...

ММФ ја намали проценката на економскиот раст на Словенија

Денешен - 16.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), во својот последен извештај, ја намали проценката за економски раст во Словенија, така што, според новата прогноза, БДП на Словенија годинава ќе се зголеми за 2,9 проценти, а истиот раст ќе се задржи и следната ...

ММФ ја намали проценката на економскиот раст на Словенија за оваа и следната година

Опсервер - 16.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), во својот последен извештај, ја намали проценката за економски раст во Словенија, така што, според новата прогноза, БДП на Словенија годинава ќе се зголеми за 2,9 проценти, а истиот раст ќе се задржи и следната ...

ММФ ја намали проценката на економскиот раст на Словенија за оваа и следната година

MakPress - 16.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ), во својот последен извештај, ја намали проценката за економски раст во Словенија, така што, според новата прогноза, БДП на Словенија годинава ќе се зголеми за 2,9 проценти, а истиот раст ќе се задржи и следната ...

Нова прогноза на ММФ за растот на македонската економија

+инфо - 17.10.2019

За наредната година ММФ предвидува раст од 3,4 отсто, а до 2024 година 3,5 отсто. Меѓународниот монетарен фонд во најновиот изештај ја ревидира стапката на раст за македонската економија годинава од три во априлската прогноза на 3,2 проценти.

ММФ ја зголеми проекцијата за растот на македонската економија

Слободен Печат - 17.10.2019

За наредната година ММФ предвидува раст од 3,4 отсто, а до 2024 година 3,5 отсто. Меѓународниот монетарен фонд во најновиот изештај ја ревидира стапката на раст за македонската економија годинава од три во априлската прогноза на 3,2 проценти.

ММФ ја ревидира стапката на раст за македонската економија на 3,2 отсто

МКД - 17.10.2019

Меѓународниот монетарен фонд во најновиот изештај ја ревидира стапката на раст за македонската економија годинава од три во априлската прогноза на 3,2 проценти. За наредната година ММФ предвидува раст од 3,4 отсто, а до 2024 година 3,5 отсто.