TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Милион и пол долари за човекот кој невин во затвор минал над 4 децении

Кумановски м. - 29.11.2021

Акцијата за помош на осуденик од Мисури, кој минал повеќе од 43 години во затвор за злосторство што не го сторил, собра 1,58 милиони долари. Кевин Стрикленд излезе од затвор минатата недела на 63-годишна возраст, а на 18-годишна возраст бил уапсен и ...

Американец ослободен откако невин 43 години минал во затвор

ТВ21 - 28.11.2021

Афроамериканец, на возраст од 62 години, со одлука на судот во американската сојузна држава Мисури, вчера беше ослободен откако невин минал 43 години во затвор поради судска грешка. Затвореникот, Кевин Стрикленд (62) во 1979 година бил осуден на ...