TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Важен витамин за кој ретко се зборува

Екран - 14.05.2021

Витаминот К нуди широк спектар на здравствени придобивки, од одржување на здравјето на коските до евентуално спречување на срцеви заболувања. Особено е важен за заздравување на раните. Околу 31 процент од возрасните не внесуваат доволно витамин К, а ...

Овој зеленчук го зајакнува имунитетот, го регулира крвниот притисок, помага при слабеење

Кумановски м. - 14.05.2021

Богато е со витамин Ц, кој го штити организмот од настинка и грип и витамин Е, кој е моќен природен антиоксиданс кој ги штити клетките од оштетување. Ние дури и не знаеме колку е корисно за нашето здравје.

Овој лиснат зеленчук е чисто злато: Го зајакнува имунитетот, го регулира крвниот притисок и ја подобрува работата на ...

Пулс24 - 14.05.2021

Зелената салата е богата со минерали како калиум, калциум и натриум. Исто така содржи и голема количина на витамини – изобилува со витамин Ц кој го штити организмот од настинки и грип и витамин Е кој е силен природен антиоксиданс кој ги штити ...

Овој лиснат зеленчук е чисто злато: Го зајакнува имунитетот, го регулира крвниот притисок и ја подобрува работата на ...

Точка - 13.05.2021

Зелената салата е богата со минерали како калиум, калциум и натриум. Исто така содржи и голема количина на витамини – изобилува со витамин Ц кој го штити организмот од настинки и грип и витамин Е кој е силен природен антиоксиданс кој ги штити ...