TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Сликата што 70 години била скриена од јавноста, достигна рекордна цена

Канал5 - 21.06.2021

Повеќе од 70 години откако не била достапна за јавноста, сликата „Гебоген Спица“ од рускиот уметник Василиј Кандински е продадена на аукција во Минхен за сума далеку поголема од проценетата.

По цели 70 години, изгубено ремек дело на Кандиски продадено за рекордна сума

Слободен Печат - 21.06.2021

Повеќе од 70 години откако исчезна од очите на јавноста, сликата „Gebogene Spitzen“, што во слободен превод се преведува како „Закривени ивици“ на рускиот уметник Василиј Кандински е продадена на аукција во Минхен за многу повеќе од проектираната ...

Акварел на Кандински продаден за над милон евра

Нетпрес - 21.06.2021

Повеќе од 70 години недостапност за јавноста, сликата „Закривен врв“ на рускиот уметник Василиј Кандински е продадена на наддавање во Минхен за сума далеку повисока од проценетата. Сликата е продадена за 1,25 милиони евра на наддавањето на ...