TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Колку време треба да помине од породувањето до следната бременост?

Црнобело - 31.05.2020

Во зависност од тоа како сте се породиле претходниот пат, зависи колку треба да почекате до следната бременост. Па, кога телото ви е подготвено за да ја помине бременоста безбедно и здраво? Доколку породувањето било природно , во предвидениот ...

Денови, недели, месеци: Како се намалува стомакот по породувањето

Pedijatar.mk - 30.05.2020

Просечно новороденче тежи околу 3.400гр. Но, колку тежи мајката откако ќе излезе од родилната сала? И колку долго трае враќањето на стариот стомак. Ви претставуваме календар на промени на телото кои ве очекуваат по породувањето.

6 работи кои бебето ги прави додека е во стомакот

Црнобело - 30.05.2020

Секоја мајка барем еднаш во текот на бременоста се запрашала дали гласната музика му пречи на бебето или дали храната која ја јаде е доволно вкусна за него? Ова се 6 работи кои можеби не сте знаеле дека бебињата ги прават уште пред да се родат, ...

Колку време треба да помине од породувањето до следната бременост?

Пулс24 - 31.05.2020

Па, кога телото ви е подготвено за да ја помине бременоста безбедно и здраво? Доколку породувањето било природно, во предвидениот термин, стручните лица ќе ве советуваат за следната бременост да почекате барем 18 месеци.

Колку време треба да помине од породувањето до следната бременост?

Скопје24 - 31.05.2020

Во зависност од тоа како сте се породиле претходниот пат, зависи колку треба да почекате до следната бременост. Па, кога телото ви е подготвено за да ја помине бременоста безбедно и здраво? Доколку породувањето било природно, во предвидениот термин, ...