TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Заев ги негира процентите во култура, Сулејмани ниту се согласува со него, ниту сака да зборува во проценти

ТВ21 - 03.03.2021

Премиерот Зоран Заев негира дека само 16% од буџетот отишле за албански проекти, нешто што го тврдеше државниот секретар во Министерството за култура. На прашањето во врска со ова, Заев го извади мобилниот од џеб и почна да чита колку пари добиле ...

Заев: Во проектите од национален интерес има соодветна етничка застапеност

Вечер Прес - 03.03.2021

Во Годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите пари во програмите за култура од сите дејности, Македонци како носители на проекти се застапени со 60,26 ...

Во проектите од национален интерес во културата за 2021 има соодветена етничка застапеност, нагласи Заев

24Инфо - 02.03.2021

Во годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите пари во програмите за култура од сите дејности, Македонци како носители на проекти се застапени со 60,26 ...

Во проектите од национален интерес во културата за 2021 има соодветена етничка застапеност, нагласи Заев

Frontline - 02.03.2021

Во годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите пари во програмите за култура од сите дејности, Македонци како носители на проекти се застапени со 60,26 ...

Заев: Процентите на носителите на проектите горе - долу одговараат на етничката структура на земјата

МКД - 02.03.2021

Во годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите пари во програмите за култура од сите дејности, Македонци како носители на проекти се застапени со 60,26 ...

Во проектите од национален интерес во културата за 2021 има соодветена етничка застапеност

iPortal - 02.03.2021

Во годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите пари во програмите за култура од сите дејности, Македонци како носители на проекти се застапени со 60,26 ...

Не е точно дека во проектите од културата Албанците се застапени со 16%, вели Заев

MakPress - 02.03.2021

Во годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите пари во програмите за култура од сите дејности, Македонци како носители на проекти се застапени со 60,26 ...

Заев:Во проектите од национален интерес во културата за 2021 има соодветена етничка застапеност

Канал5 - 02.03.2021

Министерката скоро секој ден дава информации, сакаме да дадеме шанса на професионализмот на стручните луѓе. Во годишна програма за проекти од национален интерес во областа на културата за 2021 година, генерално кога ќе се земе целиот просек со сите ...