TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Почнаа рударските работи на Боров Дол

Сител - 12.12.2018

Започнаа рударските работи на новото рудно наоѓалиште за бакар „Боров дел“, на тромеѓето меѓу Конче, Штип и Радовиш. За да се дојде до рудата потребно е да се исчисти 13 милиони тони јаловина, што значи дека со експлоатација на руда ќе се започне во ...

Почнаа рударските работи на „Боров дол“

А1 On - 12.12.2018

Почнаа рударските активности на новото рудно тело Боров дол, кое треба да го продолжи векот на единствениот рудник за бакар и злато „Бучим“-Радовиш. Управителот на новиот рудник, Николајчо Николов, истакна дека машините почнаа со отстранување на 13 ...

Почнаа рударските работи на „Боров дол“

Вечер - 12.12.2018

Почнаа рударските активности на новото рудно тело Боров дол, кое треба да го продолжи векот на единствениот рудник за бакар и злато „Бучим“-Радовиш. Управителот на новиот рудник, Николајчо Николов, истакна дека машините почнаа со отстранување на 13 ...

Рударите влегоа во „Боров дол“

+инфо - 12.12.2018

Почнаа рударските активности на новото рудно тело „Боров дол“, кое треба да го продолжи векот на единствениот рудник за бакар и злато „Бучим“-Радовиш. Управителот на новиот рудник, Николајчо Николов, истакна дека машините почнаа со отстранување на ...

Почнаа рударските работи на „Боров дол”

24Инфо - 12.12.2018

Почнаа рударските активности на новото рудно тело Боров дол, кое треба да го продолжи векот на единствениот рудник за бакар и злато „Бучим”-Радовиш. Управителот на новиот рудник, Николајчо Николов, истакна дека машините почнаа со отстранување на 13 ...