TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Алсат-М - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Судење за несреќата кај Ласкарци

Сител - 15.10.2019

Со искази на адвокатите на оштетените семејства денеска продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Пред судот, бранителите рекоа дека се приклучуваат кон обвинението и најавија дека ќе побараат отштета, процес кој ќе се води во граѓанска ...

Семејствата на загинатите кај Ласкарци бараат да се дознае вистината за несреќата

Слободен Печат - 15.10.2019

Шестмината обвинети се теретат за несреќата кај Ласкарци која се случи на 13 февруари годинава на автопатот Скопје-Тетово кај селото Ласкарци, несреќа во која загинаа 16 патници. На обвинителна клупа седнаа сопственикот на компанијата „Дурмо Турс“, ...

Судење за несреќата кај Ласкарци- на следното рочиште ќе сведочат роднини на загинатите и преживеани патници

Курир - 15.10.2019

Со искази на адвокатите на оштетените семејства денеска продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Пред судот, бранителите рекоа дека се приклучуваат кон обвинението и најавија дека ќе побараат отштета, процес кој ќе се води во граѓанска ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно- правно побарување

Курир - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на загинатите кај Ласкарци ќе бараат отштета

+инфо - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Канал5 - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Повредените и семејствата на загинатите кај Ласкарци бараат обештетување

24Инфо - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Судење за автобуската несреќа кај Ласкарци: Семејствата на жртвите ќе бараат отштета

Република - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

А1 On - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на загинатите кај Ласкарци ќе бараат отштета

Нетпрес - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Телма - 15.10.2019

Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски. На денешното рочиште правните застапници на дел од оштетените, повеќето претставници на семејствата на починатите патници се ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци побараа кривичен прогон и имотно – правно обештетување

MakPress - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно- правно побарување

Скопје1 - 15.10.2019

Со искази на адвокатите на оштетените семејства денеска продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Пред судот, бранителите рекоа дека се приклучуваат кон обвинението и најавија дека ќе побараат отштета, процес кој ќе се води во граѓанска ...

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Вечер - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Семејствата на починатите патници кај Ласкарци ќе бараат отштета

Press24 - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

Независен - 15.10.2019

Фото: Б. Грданоски Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко ...

Семејствата на починатите и повредените патници од несреќата кај Ласкарци бараат отштета

CivilMedia - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.

Оштетените во несреќата кај Ласкарци најавија имотно – правно побарување

МКД - 15.10.2019

Со произнесување на оштетените денеска во Основен кривичен суд Скопје продолжи судењето за автобуската несреќа кај Ласкарци. Случајот го води судијката Диана Груевска Илиевска, а застапник на обвинението е јавниот обвинител Дарко Јакимовски.