TIME.mk

ВЕСТИ

NEWS

Божица на злото со нереална убавина која Хитлер го “вртела околу малиот прст“: За Марија Оршиќ малку се знае, но тоа ...

Точка - 14.11.2019

За неа нема многу официјални податоци, но она малку што се знае открива дека Марија Оршиќ била жена со боженствена убавина и злокобен ум. Најголемите моќни луѓе во тоа време ги вртела околу малиот прст, а во втората сезона на филмот “Сенки над ...

Марија Оршиќ, БОЖИЦАТА НА ЗЛОТО на Третиот рајх, која се допишувала со Никола Тесла (ФОТО)

Слободен Печат - 14.11.2019

Се верува дека имала клучна улога во формирање на идеологијата на Третиот рајх и нивниот главен симбол – свастиката. Според податоците на луѓето кои се занимавале со оваа мистериозна жена, Марија уште од мала имала страст кон окултни работи , па ...